مدت زمان مطالعه ۳ دقیقه
خانه » News » آزمایش PT

آزمایش PT

آزمایش PT

آزمایش PT، به منظور تشخیص یک اختلال خونریزی و احتمال لخته شدن خون در نظر گرفته می شود، زمانی که دچار یک خونریزی غیر طبیعی طولانی مدت شدید باید آزمایش PT انجام گیرد تا علت مشخص شود . برای انجام آزمایش PT یک نمونه خون از رگ بازو گرفته می شود، در صورتی که روزانه داروهای ضد انعقاد خون مصرف می کنید این آزمایش باید قبل از مصرف دوز روزانه شما گرفته شود.

آزمایش PT

آزمایش PT

 

در صورتی که یکی از فاکتورهای انعقادی خون دچار اختلال شود میزان PT افزایش می یابد، فاکتور پروترومبین یکی از فاکتورهای انعقادی خون می باشد که توسط کبد ساخته می شود در صورتی که در این فاکتور اختلالی ایجاد شود میزان طبیعی PT تغییر پیدا می کند.

این آزمایش علاوه بر تشخیص بیماری های مربوط به انعقاد خون، در افرادی که قرار است تحت عمل جراحی قرار گیرند قبل از جراحی برای بررسی چگونگی عملکرد داروهای ضد انعقاد خون درخواست می شود. میزان PT نرمال 12 تا 5/14 ثانیه و میزان نرمال دیگری 26تا38 ثانیه می باشد.

نتیجه آزمایش PT چیست؟

افرادی که وارفارین داروی ضد انعقاد خون را مصرف می کنند نتایج آزمایش PT آن ها بر حسب INR تنظیم می شود این افراد باید INR از ۲ تا ۳ داشته باشند و افرادی که این دارو را مصرف نمی کنند باید نتایج آزمایش خود را با محدود طبیعی که توسط آزمایشگاه ارائه شده است مقایسه کنند.

آزمایشگاه آریا با استفاده از دستگاه های مجهز به بررسی آزمایشات می پردازد . جهت تماس با آزمایشگاه تشخیص طبی آریا می توانید با شماره های 02165565770-02165555770 تماس حاصل فرمایید و یا به آدرس اینستاگرام مراجعه نمایید.

هر آنچه که نیاز است در رابطه با آزمایش PT بدانید:

در نتیجه آزمایش PT  و INR مصرف الکل می تواند تاثیر گذار باشد، مصرف برخی از داروها می تواند میزان PT را کاهش یا افزایش دهد به عنوان مثال مصرف برخی از آنتی بیوتیک ها موجب افزایش PT و INR می شود و مصرف برخی از قرص های ضد بارداری، باربیتورات ها  و ویتامین K موجب کاهش PT می شود.

مصرف برخی از مواد غذایی  می تواند بروی نتایج PT تاثیر بگذارد بعنوان مثال: گوشت گاو، محصولا سویا، چای سبز، نخود، شلغم و کلم بروکلی.

برای این که نتایج دقیقی از این آزمایش گرفته شود لازم است قبل از انجام آزمایش PT تمامی داروهای مصرفی و غذاهای که به تازگی یک فرد مصرف کرده است توسط پزشک مورد بررسی قرار گیرد .

برای کسب اطلاعات بیشتر به آزمایشگاه خوب در اندیشه مراجعه نمایید .

برخی از خدمات آزمایشگاه آریا :

آزمایش تیروئید

آزمایش آنالیز اسپرم

هموگلوبین A1C

اقدامات لازم قبل از تست هموگلوبین چیست

مقالات مرتبط
دیابت چیست

دیابت چیست

دیابت یکی از بیماری‌های مزمن و شایع در سطح جهانی است؛ که اثرات و نشانه‌های آن می‌تواند بسیار متنوع باشد. در این مقاله به بررسی چیستی دیابت، نشانه‌ها، علت‌ها، موارد و مواقع تشخیص و درمان، اثرات بر...

غده تیروئید و اختلالات رایج آن

غده تیروئید و اختلالات رایج آن

غده تیروئید یک غده اندوکرین در گردن و مسئول تولید هورمون‌های تیروئیدی مانند تیروکسین (T4) و تری‌یدوتیرونین (T3) است. این هورمون‌ها نقش بسیار مهمی در کنترل فعالیت سلول‌ها، متابولیسم بدن، سطح انرژی،...

شرایط آزمایش تیروئید

شرایط آزمایش تیروئید

رعایت شرایط آزمایش تیروئید، مهم ترین بخش آزمایش است که باید به دقت توسط بیمار صورت بگیرد. در واقع بخش قابل توجهی از نتیجه آزمایش تیروئید، وابسته به این نکات است. نکاتی از قبیل اینکه آیا لازم است قبل...

چه فاکتورهایی در آزمایش خون بررسی می شود؟

چه فاکتورهایی در آزمایش خون بررسی می شود؟

فاکتورهای مورد بررسی در آزمایش خون سوال بسیاری از افرادیست که میخواهند آزمایش خون داده و یا آن را انجام بدهند. با بررسی فاکتورهای مختلف در خون اطلاعات زیادی درباره وضعیت بدن و سلامتی انسان به دست...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 − 3 =

تماس سریع