ساعات کار : همه روزه - 19:00-7:00
  تماس : 02165555770-02165565770

اسید اورریک

اسید اورریک

در اثر خوردن مواد غذایی حاوی پروتئین ماده ای به نام پورین در بدن وارد به وجو د می آید. پورین نوعی از اسید آمینه ای می باشد در صورتی که در بدن تجزیه شود باعث ایجاد اسید اوریک می شود. اسیداوریک به طور طبیعی در بدن به میزان کمی وجود دارد در صورتی که میزان آن در بدن افزایش یابد باعث به وجود آمدن بیماری نقرس می شود. بخشی از اسید اوریک از طریق جریان خون وارد کلیه می شود و بدین صورت از بدن دفع می شود. داشتن نقرص نشانه بالابودن اسیداوریک نیست بلکه اسید اوریک یکی از عوامل ایجاد نقرص می باشد.برای چکاپ میزان اسید اوریک باید به پزشک متخصص مراجعه کرده و آزمایش های تشخیصی انجام شود این آزمایشات در آزمایشات پزشکی صورت می گیرد.

علل افزایش اسید اوریک

  1. ایجاد بیش از حد اسیداوریک توسط بدن
  2. عدم دفع به موقع اسید اوریک توسط کلیه ها

پیامد افزایش اسید اوریک خون

افزایش اسید اوریک خون عاملی برای به وجود آمدن برخی بیماری ها می شود اما این نظر قطعی نبوده و در برخی موارد افزایش اسید اوریک وجود دارد بدون اینکه باعث بیماری شود. بیشترین مواردی که افزایش اسید اوریک منجر به بیماری شده به شرح ذیل می باشد:

  1. ایجاد بیماری سنگ کلیه یا نارسایی کلیه
  2. افزایش فشار خون
  3. امکان ابتلا به بیماری های قلبی
  4. امکان ابتلا به بیماری نقرص

عوامل افزایش اسید اوریک خون

  1. مصرف داروهای ادرار آور ( دیورتیک)
  2. مصرف بیش از حد نوشیدنی های الکلی
  3. خصوصیات ژنتیکی
  4. کم کاری تیروئید
  5. مصرف داروهایی که منجر به ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن می شود.
  6. مصرف ویتامین ب 3 ( نیاسین)
  7. مصرف بیش از حد پروتئین قوی در غذاهایی مانند گوشت و حبوبات که امکان افزایش ماده پورین ( عامل ایجاد اسید اوریک ) را زیاد می کند.
  8. تضعیف عملکرد کلیه در دفع سموم و مواد زائد از بدن ( نارسایی کلیه )
  9. در برخی از سرطان ها و روش های درمانی آن ( شیمی درمانی) سلول هایی مضر وارد جریان خون می شود که به آن سندروم تحلیل تومور می گویند این سندروم  باعث افزایش میزان اسید اوریک می شوند.

10. مصرف بیش از حد نوشیدنی های حاوی کافئین مانند قهوه و چای

  1. لنفوم هوکچین
  2. کمبود پتاسیم در بدن برای جبران این کمبود از غذاهایی که حاوی پتاسیم نظیر شیر و ماست بدون چربی، آب مرکبات، اسفناج پخته، موز، هلو خشک شده، آوو کادو، خوراک لوبیا استفاده شود.
  3. مصرف داروهای مدور ( برای کاهش وزن و بیماری های قلبی تجویز می شود) و آنتی بیوتیک ها باعث کاهش سدیم، منیزیم و پتاسیم شده و در نتیجه باعث بالا رفتن اسید اوریک می شود.

با تشکر مدیریت سایت آزمایشگاه آریا

 

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × چهار =