مدت زمان مطالعه ۳ دقیقه
خانه » News » تست PT,PTT,CT چیست؟

تست PT,PTT,CT چیست؟

تست PT,PTT,CT چیست؟

PT یا پروترومبین تایم (زمان پروترومبین) تستی است که در آن به همراه دو تست PTT و CT می توان به مشکلات خونریزی در مسیر داخلی یا خارجی پی برد.

هنگامی که زخمی ایجاد می شود یا به هر دلیلی در دیواره رگ آسیب وارد می شود، پلاکتها شروع می کنند به تجمع و چسبیدن در آن ناحیه که این موضوع باعث فعال شدن نوعی فاکتور در خون به نام فاکتور 12 می  شود که در نتیجه آن مسیر داخلی انعقاد فعال می شود. از طرف دیگر مسیر خارجی انعقاد نیز فعال می شود. که فعال شدن هر دو این مسیرها به صورت آبشاری می باشد. به این معنی که به دنبال فعال شدن یک فاکتور، فاکتوردیگری فعال می شود و سپس فاکتوری دیگر و به این ترتیب باعث بسته شدن محل خونریزی و آسیب دیده می شوند. به مدت زمانی که  طول می کشد تا خون به این صورت منعقد شود PT می گویند که بیشتر مسیر انعقاد خارجی را بررسی می کند.

تست PT,PTT,CT چیست

در زمان انعقاد فاکتورهای زیادی اهمیت دارند که یکی از آنها کلسیم می باشد که وقتی کنار فاکتور 5 و 10 و فسفولیپید قرار گیرد مجموعه ای به نام پروترومبینار را تشکیل می دهد. تحقیقات نشان داده اگر به هر دلیلی کلسیم از میان آنها حذف شود، هردومسیر داخلی و خارجی انعقاد خون مختل می شود.

PTT  نیز مانند PT می باشد با این تفاوت که در اجزای تشکیل دهنده آن، فاکتورها کمی باهم تفاوت دارند. این تفاوت باعث شده تست PTT مسیر داخلی انعقاد را بسیار دقیق بررسی کند.

میزان PT به صورت درصد و یا ثانیه گزارش می  شود که البته ثانیه رایج تر می باشد. میزان نرمال در حالتی که به صورت ثانیه گزارش شود بین  12 تا 15 ثانیه می باشد که اگر یک یا دو ثانیه بیشتر شود مشکلی برای فرد ایجاد نمی شود و مشکل زمانی بروز می کند که میزان آن 5/1 برابر حد نرمال شود. و این حالت در افرادی ایجاد می شود در فرد خونریزی های جدی وجود داشته باشد و یا فرد از داروهای ضدانعقاد خون مثل هپارین استفاده کند.

همچنین میزان نرمان PTT 25 تا 47 ثانیه می باشد .

تست CT Clot retraction که به همراه دو تست دیگر انجام می شود، زمان انعقاد خون یا تجمع لخته را بررسی می کند. میزان نرمال آن17 تا 25 ثانیه می باشد که در برخی بیماریها مثل هموفیلی میزان آن بسیاربالا می رود.

با تشکر، مدیریت وب سایت آزمایشگاه پزشکی آریا

برچسب ها:
مقالات مرتبط
دیابت چیست

دیابت چیست

دیابت یکی از بیماری‌های مزمن و شایع در سطح جهانی است؛ که اثرات و نشانه‌های آن می‌تواند بسیار متنوع باشد. در این مقاله به بررسی چیستی دیابت، نشانه‌ها، علت‌ها، موارد و مواقع تشخیص و درمان، اثرات بر...

روزه گرفتن بیماران دیابتی

روزه گرفتن بیماران دیابتی

روزه گرفتن بیماران دیابتی از مواردی است که شاید برای بسیاری از افراد مبتلا به دیابت جای سوال داشته باشد. اینکه آیا این بیماران می توانند روزه بگیرند یا نه؟ در صورت روزه گرفتن، افراد دیابتی چه مواردی...

انواع دیابت و تفاوت آنها با یکدیگر

انواع دیابت و تفاوت آنها با یکدیگر

انواع دیابت، از نظر نحوه تاثیرگذاری بر بدن و فاکتورهای دیگر با هم متفاوت هستند. دیابت به معنای افزایش قند ( گلوکز خون ) است. در بدن انسان عضوی به نام لوزالمعده (پانکراس) وجود دارد که تولید انسولین...

غده تیروئید و اختلالات رایج آن

غده تیروئید و اختلالات رایج آن

غده تیروئید یک غده اندوکرین در گردن و مسئول تولید هورمون‌های تیروئیدی مانند تیروکسین (T4) و تری‌یدوتیرونین (T3) است. این هورمون‌ها نقش بسیار مهمی در کنترل فعالیت سلول‌ها، متابولیسم بدن، سطح انرژی،...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

2 دیدگاه ها
  1. مسعود روشنی

    با سلام
    بسیار عالی و با زبان ساده بیان شده بود … سپاسگزارم

    پاسخ
  2. سحر

    عالی بود ممنونم از توضیحات خوبتون

    پاسخ
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − دوازده =

تماس سریع