مدت زمان مطالعه ۳ دقیقه
خانه » News » سندروم نفروتیک

سندروم نفروتیک

سندروم نفروتیک

سندروم نفروتیک (دفع پروتئین از ادرار) در نتیجه آسیب به غشای پایه گلومرول ها در کلیه ایجاد می شود . اغلب افرادی که دچار این بیماری می شوند در رنج سنی دو تا شش سال هستند و در بین پسران شیوع بیشتری دارد . در این مقاله قصد داریم به مطالبی نظیر ذیل بپردازیم .

  • درمان سندروم نفروتیک
  • سندروم نفروتیک قابل درمان است
  • آیا سندروم نفروتیک درمان قطعی دارد
  • درمان قطعی سندروم نفروتیک
  • سندرم نفروتیک در بزرگسالان
  • انواع سندرم نفروتیک
  • عود سندرم نفروتیک
  • تفاوت سندرم نفروتیک و نفریتیک
سندروم نفروتیک

سندروم نفروتیک

علت های بیماری سندروم نفروتیک

ممکن است به یکی از دلایل زیر اتفاق بی افتد:

  1. بالافاصله پس از تولد که به صورت مادرزادی می باشد
  2. ثانویه به اختلال هایی مانند اختلالات عروقی، دیابت و لوپوس
  3. علت ناشناخته

همچنین با اختلال در سیستم ایمنی بدن هم همراه است.

نشانه های بیماری سندروم نفروتیک

در طی این بیماری خون فرد به دلیل دفع پروتئین رقیق شده و همانطور که در قانون های فیزیکی هم داریم مایعات و آب از قسمت رقیق خون به قسمت غلیظ خون حرکت می کنند و آب و مایعات به فضای میان بافتی می روند و باعث می شود که بدن بیمار دچار ورم شود . ورم در نواحی اطراف چشم، قوزک پا و بیضه (در پسران) شایع تر می باشد . اگر ورم شدید باشد فرد دچار اسهال و اختلال در تنفس نیز می شود . علائم دیگر این بیماری می تواند بی حالی، خستگی، ادرار کف آلود، رنگ پریدگی، تهوع و استفراغ و افزایش وزن باشد .

تشخیص سندروم نفروتیک

با توجه به علائم و آزمایشات تشخیص انجام می شود، از جمله این آزمایش ها  جمع آوری و یا نمونه گیری ادرار 24 ساعت و بررسی مقدار پروتئین در آن می باشد . همچنین احتمال حضور گلبول قرمز و چربی نیز در ادرار وجود دارد . گاها بنا به نیاز بیمار و تشخیص پزشک نمونه برداری از کلیه و سونوگرافی نیز انجام می شود .

درمان سندروم نفروتیک

هدفی که در درمان این بیماری وجود دارد کاهش ورم بدن بیمار، کاهش ترشح پروتئین در ادرار و جلوگیری از عفونت می باشد . برای درمان دارویی مهم ترین درمان کورتون ها می باشند . اغلب این درمان به خوبی پاسخگو بوده و بعد از چهارده تا بیست و یک روز بیمار دفع پروتئین اش متوقف می شود . در مواردی که بیماری مجددا شروع شود پزشک داروهایی برای ضعیف کردن سیستم ایمنی بدن تجویز خواهد کرد . اگر ورم شدید باشد و مشکلاتی را برای دستگاه تنفسی و گوارشی به وجود آورد از داروهای ادرار آور نیز استفاده خواهد شد.

آزمایشگاه آریا با استفاده از دستگاه های مجهز به بررسی آزمایشات می پردازد. جهت تماس با آزمایشگاه تشخیص طبی آریا می توانید با شماره های 02165565770-02165555770 تماس حاصل فرمایید و یا به آدرس اینستاگرام مراجعه نمایید.

 پرهیزهای غذایی برای بیماران سندروم نفروتیک

  • میزان مصرف مایعات و میزان دفع مایعات تقریبا باید باهم برابر باشد
  • غذاهای کم چرب و کم نمک مصرف کند.
  • افزایش دریافت پروتئین در رژیم غذایی که در افرادی که دفع بالای پروتئین دارند ضرورت دارد.

پیامدهای بیماری سندروم نفروتیک

با توجه به نحوه درمان بدن بیمار به درمان متفاوت است . اگر سریعا به درمان پاسخ دهد و عود بیماری کم بشود پس بیمار رو به بهبود دارد . البته این موارد به شرطی است که فرد تمام موارد استفاده دارویی، رژیم غذایی و نتایج آزمایش را پیگیری کند .

برای کسب اطلاعات بیشتر به آزمایشگاه خوب در اندیشه مراجعه نمایید .

برخی از خدمات آزمایشگاه آریا :

آزمایش چربی خون

آزمایش تیروئید

آزمایش آنالیز اسپرم

 

مقالات مرتبط
دیابت چیست

دیابت چیست

دیابت یکی از بیماری‌های مزمن و شایع در سطح جهانی است؛ که اثرات و نشانه‌های آن می‌تواند بسیار متنوع باشد. در این مقاله به بررسی چیستی دیابت، نشانه‌ها، علت‌ها، موارد و مواقع تشخیص و درمان، اثرات بر...

روزه گرفتن بیماران دیابتی

روزه گرفتن بیماران دیابتی

روزه گرفتن بیماران دیابتی از مواردی است که شاید برای بسیاری از افراد مبتلا به دیابت جای سوال داشته باشد. اینکه آیا این بیماران می توانند روزه بگیرند یا نه؟ در صورت روزه گرفتن، افراد دیابتی چه مواردی...

انواع دیابت و تفاوت آنها با یکدیگر

انواع دیابت و تفاوت آنها با یکدیگر

انواع دیابت، از نظر نحوه تاثیرگذاری بر بدن و فاکتورهای دیگر با هم متفاوت هستند. دیابت به معنای افزایش قند ( گلوکز خون ) است. در بدن انسان عضوی به نام لوزالمعده (پانکراس) وجود دارد که تولید انسولین...

غده تیروئید و اختلالات رایج آن

غده تیروئید و اختلالات رایج آن

غده تیروئید یک غده اندوکرین در گردن و مسئول تولید هورمون‌های تیروئیدی مانند تیروکسین (T4) و تری‌یدوتیرونین (T3) است. این هورمون‌ها نقش بسیار مهمی در کنترل فعالیت سلول‌ها، متابولیسم بدن، سطح انرژی،...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 + 10 =

تماس سریع