کم خونی :
عدم داشتن گلبول کافی و سالم برای رساندن اکسیژن به بافت های بدن را کم خونی می گویند و دارای انواع مختلف بوده که می توانند دائمی یا موقت باشند . شدت آن می تواند متعادل یا شدید باشد که برخی از آنها ممکن است با یک رژیم غذایی بهبود یابند .
نشانه های کم خونی :
- احساس خستگی
- افسردگی
- تنگی نفس
- تپش قلب
- احساس سرما
- رنگ پریدگی
- درد قفسه سینه
- وزوز گوش
- سر درد
- خشکی زبان
- خشکی و ورق ورق شدن ناخن ها
- سندورم پای بی قرار
- مشکل بلع غذا
دلایل بروز کم خونی :
- عدم تولید گلبول قرمز کافی
- درست عمل نکردن گلبول قرمز
- نابود کردن گلبول قرمزتوسط بدن
- خونریزی
انواع کم خونی :
- براساس فقر آهن
- بر اساس کمبود ویتامین
- بر اساس بیماری های مزمن
- بر اساس عوامل ارثی
عوارض ابتلا به کم خونی:
چنانچه کم خونی درمان نشود می تواند سبب بروز عوارض و مشکلاتی شود :
- خستگی شدید : افراد دچار کم خونی اغلب احساس خستگی ، افسردگی ، بی حالی و کرختی می کنند .
- بیماری های قلبی : تپش قلب از جمله عوارض آن می باشد . به دلیل تلاش زیاد قلب برای رساندن اکسیژن به سایر اعضا امکان ابتلای قلب به احتقان از دیگر خطرات آن می باشد .
- مرگ : خونریزی های شدید و ناگهانی و یا کم خونی های شدید ارثی می تواند باعث مرگ شود .
پیشگیری از کم خونی :
بیشتر انواع کم خونی را نمی توانیم پیشگیری کنیم ولی برخی از علل آن مانند کمبود ویتامین و کمبود آهن خون به وسیله یک رژیم غذایی مناسب و کنترل شده قابل پیشگیری و حتی درمان می باشد . این ویتامین ها و مکمل ها شامل :
- آهن : غذاهای دارای آهن مانند سبزیجات تیره ، کنگر فرنگی ، زرد آلو ، لوبیا ، عدس ، نخود ، سویا ، گوشت ، آجیل ، کشمش .
- فولیک اسید : فولیک اسید غنی شده در مرکبات ، موز، سبزیجات تیره، حبوبات می باشد .
- ویتامین B12 : به مقدار زیاد موجود در گوشت و لبنیات می باشد .
- ویتامین C : مرکبات ، خربزه ، هندوانه و انواع توت سرشار از ویتامین c می باشند.
با آرزوی سلامتی برای شما
مدیریت سایت آزمایشگاه آریا.
0 دیدگاه