ساعات کار : همه روزه - 19:00-7:00
  تماس : 02165555770-02165565770

کم خونی

کم خونی

کم خونی :

عدم داشتن گلبول کافی و سالم برای رساندن اکسیژن به بافت های بدن را کم خونی می گویند و دارای انواع مختلف بوده که می توانند دائمی یا موقت باشند . شدت آن می تواند متعادل یا شدید باشد که برخی از آنها ممکن است با یک رژیم غذایی بهبود یابند .

نشانه های کم خونی :

  • احساس خستگی
  • افسردگی
  • تنگی نفس
  • تپش قلب
  • احساس سرما
  • رنگ پریدگی
  • درد قفسه سینه
  • وزوز گوش
  • سر درد
  • خشکی زبان
  • خشکی و ورق ورق شدن ناخن ها
  • سندورم پای بی قرار
  • مشکل بلع غذا

 

دلایل بروز کم خونی :

  • عدم تولید گلبول قرمز کافی
  • درست عمل نکردن گلبول قرمز
  • نابود کردن گلبول قرمزتوسط بدن
  • خونریزی

انواع کم خونی :

  • براساس فقر آهن
  • بر اساس کمبود ویتامین
  • بر اساس بیماری های مزمن
  • بر اساس عوامل ارثی

کم خونی

عوارض ابتلا به کم خونی:

چنانچه کم خونی درمان نشود می تواند سبب بروز عوارض و مشکلاتی شود :

  • خستگی شدید : افراد دچار کم خونی اغلب احساس خستگی ، افسردگی ، بی حالی و کرختی می کنند .
  • بیماری های قلبی : تپش قلب از جمله عوارض آن می باشد . به دلیل تلاش زیاد قلب برای رساندن اکسیژن به سایر اعضا امکان ابتلای قلب به احتقان از دیگر خطرات آن می باشد .
  • مرگ : خونریزی های شدید و ناگهانی و یا کم خونی های شدید ارثی می تواند باعث مرگ شود .

پیشگیری از کم خونی :

بیشتر انواع کم خونی را نمی توانیم پیشگیری کنیم ولی برخی از علل آن مانند کمبود ویتامین و کمبود آهن خون به وسیله یک رژیم غذایی مناسب و کنترل شده قابل پیشگیری و حتی درمان می باشد . این ویتامین ها و مکمل ها شامل :

  • آهن : غذاهای دارای آهن مانند سبزیجات تیره ، کنگر فرنگی ، زرد آلو ، لوبیا ، عدس ، نخود ، سویا ، گوشت ، آجیل ، کشمش .
  • فولیک اسید : فولیک اسید غنی شده در مرکبات ، موز، سبزیجات تیره، حبوبات می باشد .
  • ویتامین B12 : به مقدار زیاد موجود در گوشت و لبنیات می باشد .
  • ویتامین C : مرکبات ، خربزه ، هندوانه و انواع توت سرشار از ویتامین c می باشند.

 

با آرزوی سلامتی برای شما

مدیریت سایت آزمایشگاه آریا.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *