مدت زمان مطالعه ۲ دقیقه
خانه » News » کم خونی

کم خونی

عدم داشتن گلبول کافی و سالم برای رساندن اکسیژن به بافت های بدن را کم خونی می گویند و دارای انواع مختلف بوده که می توانند دائمی یا موقت باشند . شدت آن می تواند متعادل یا شدید باشد که برخی از آنها ممکن است با یک رژیم غذایی بهبود یابند .

نشانه های کم خونی

  • احساس خستگی
  • افسردگی
  • تنگی نفس
  • تپش قلب
  • احساس سرما
  • رنگ پریدگی
  • درد قفسه سینه
  • وزوز گوش
  • سر درد
  • خشکی زبان
  • خشکی و ورق ورق شدن ناخن ها
  • سندورم پای بی قرار
  • مشکل بلع غذا

دلایل بروز کم خونی

  • عدم تولید گلبول قرمز کافی
  • درست عمل نکردن گلبول قرمز
  • نابود کردن گلبول قرمزتوسط بدن
  • خونریزی

انواع کم خونی

  • براساس فقر آهن
  • بر اساس کمبود ویتامین
  • بر اساس بیماری های مزمن
  • بر اساس عوامل ارثی
کم خونی

عوارض ابتلا به کم خونی

چنانچه کم خونی درمان نشود می تواند سبب بروز عوارض و مشکلاتی شود :

  • خستگی شدید : افراد دچار کم خونی اغلب احساس خستگی ، افسردگی ، بی حالی و کرختی می کنند .
  • بیماری های قلبی : تپش قلب از جمله عوارض آن می باشد . به دلیل تلاش زیاد قلب برای رساندن اکسیژن به سایر اعضا امکان ابتلای قلب به احتقان از دیگر خطرات آن می باشد .
  • مرگ : خونریزی های شدید و ناگهانی و یا کم خونی های شدید ارثی می تواند باعث مرگ شود .

تشخیص کم خونی

بعد از دیدن علائم می توان به کم خونی مشکوک شد ، و بعد از آن نیاز است تا به پزشک مراجعه نمایید، نیاز است تا به آزمایشگاه مراجعه نمایید زیرا با مشاهده علائم به تنهایی نمی توان به طور قطع کم خونی را تایید کرد به همین دلیل پزشک در خواست آزمایش خون می دهد. که در آن تست های آهن ، فریتین، TIBC، هموگلوبین، هماتوکریت و MCH و MCHC که نشان دهنده اندازه گلبول ها و غلظت هموگلوبین آنهاست درخواست می شود.

پیشگیری از کم خونی

بیشتر انواع کم خونی را نمی توانیم پیشگیری کنیم ولی برخی از علل آن مانند کمبود ویتامین و کمبود آهن خون به وسیله یک رژیم غذایی مناسب و کنترل شده قابل پیشگیری و حتی درمان می باشد . این ویتامین ها و مکمل ها شامل :

  • آهن : غذاهای دارای آهن مانند سبزیجات تیره ، کنگر فرنگی ، زرد آلو ، لوبیا ، عدس ، نخود ، سویا ، گوشت ، آجیل ، کشمش .
  • فولیک اسید : فولیک اسید غنی شده در مرکبات ، موز، سبزیجات تیره، حبوبات می باشد .
  • ویتامین B12 : به مقدار زیاد موجود در گوشت و لبنیات می باشد .
  • ویتامین C : مرکبات ، خربزه ، هندوانه و انواع توت سرشار از ویتامین c می باشند.

برچسب ها:
مقالات مرتبط
دیابت چیست

دیابت چیست

دیابت یکی از بیماری‌های مزمن و شایع در سطح جهانی است؛ که اثرات و نشانه‌های آن می‌تواند بسیار متنوع باشد. در این مقاله به بررسی چیستی دیابت، نشانه‌ها، علت‌ها، موارد و مواقع تشخیص و درمان، اثرات بر...

روزه گرفتن بیماران دیابتی

روزه گرفتن بیماران دیابتی

روزه گرفتن بیماران دیابتی از مواردی است که شاید برای بسیاری از افراد مبتلا به دیابت جای سوال داشته باشد. اینکه آیا این بیماران می توانند روزه بگیرند یا نه؟ در صورت روزه گرفتن، افراد دیابتی چه مواردی...

انواع دیابت و تفاوت آنها با یکدیگر

انواع دیابت و تفاوت آنها با یکدیگر

انواع دیابت، از نظر نحوه تاثیرگذاری بر بدن و فاکتورهای دیگر با هم متفاوت هستند. دیابت به معنای افزایش قند ( گلوکز خون ) است. در بدن انسان عضوی به نام لوزالمعده (پانکراس) وجود دارد که تولید انسولین...

غده تیروئید و اختلالات رایج آن

غده تیروئید و اختلالات رایج آن

غده تیروئید یک غده اندوکرین در گردن و مسئول تولید هورمون‌های تیروئیدی مانند تیروکسین (T4) و تری‌یدوتیرونین (T3) است. این هورمون‌ها نقش بسیار مهمی در کنترل فعالیت سلول‌ها، متابولیسم بدن، سطح انرژی،...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 + ده =

تماس سریع