مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه
خانه » News » شرایط آزمایش تیروئید

شرایط آزمایش تیروئید

رعایت شرایط آزمایش تیروئید، مهم ترین بخش آزمایش است که باید به دقت توسط بیمار صورت بگیرد. در واقع بخش قابل توجهی از نتیجه آزمایش تیروئید، وابسته به این نکات است. نکاتی از قبیل اینکه آیا لازم است قبل از آزمایش تیروئید ناشتا باشیم یا خیر؟! چه چیزهایی را نباید قبل از آزمایش تیروئید بخوریم؟ شرایط قبل از انجام آزمایش تیروئید چگونه است؟ و سوالات و ابهامات دیگری که در این مقاله به پر تکرارترین آنها پاسخ داده ایم…

تماس با آزمایشگاه آریا

شرایط آزمایش تیروئید چه نکاتی هستند؟

رعایت شرایط آزمایش بسیار مهم است زیرا سی درصد از خطاهایی که در آزمایشگاه اتفاق می افتد مربوط به قبل از آزمایش است. یعنی زمانی که نمونه های شما هنوز وارد آزمایشگاه نشده است و بخش بزرگی از این خطاها بر عهده ی خود بیمار است. آنچه در نتیجه آزمایش تاثیرگذار است این است که فرد قبل از آزمایش ناشتا بوده یا خیر؟1

در صورت ناشتا بودن مجاز نیستید یک سری از مواد غذایی و موادی مانند سیگار، چای و قهوه را مصرف نماید. روزی که قرار است آزمایش دهید نباید هیچ گونه فعالیت ورزشی داشته باشید. تنها دو مورد وجود دارد که قبل از انجام آزمایش می توانید آن ها را انجام دهید: اولین مورد نوشیدن آب و دیگری مصرف داروهای روزانه می باشد. برای آزمایشاتی که نیاز است ناشتا باشید بهتر است تا 12 ساعت ناشتا باشید.

شرایط آزمایش تیروئید

آیا قبل از آزمایش تیروئید باید ناشتا بود؟

بله، برخی از آزمایش‌های تیروئید نیاز به ناشتا بودن دارند. برای مثال، در آزمایش TSH (هورمون محرک تیروئید) بهتر است فرد قبل از آزمایش ناشتا باشد، زیرا مصرف غذا ممکن است نتیجه آزمایش را تحت تأثیر قرار دهد و دقت تست را کاهش دهد. اما در موارد دیگر ممکن است پزشک شما دستورات خاصی را بدهد که ممکن است نیاز به ناشتا بودن یا نبودن داشته باشد. بنابراین، قبل از انجام هر آزمایش تیروئید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید و دستورات وی را رعایت کنید.

چند ساعت قبل از آزمایش تیروئید ناشتا باشیم؟

به طور معمول، پزشکان توصیه می‌کنند که حداقل ۸ تا ۱۲ ساعت قبل از انجام آزمایش تیروئید، ناشتا باشید. این بدان معناست که شما باید از شب قبل تا زمان انجام آزمایش، هیچ چیزی نخورید و فقط می‌توانید آب بنوشید. این کار به دقت و دقت بیشتر در نتیجه آزمایش کمک می‌کند. با این حال، بهتر است دستورات دقیق پزشک خود را رعایت کنید، زیرا ممکن است برخی از موارد و شرایط خاص، نیاز به راهنمایی‌های دیگر داشته باشند.

آزمایشگاه تشخیص طبی در اندیشه

بهترین زمان انجام آزمایش تیروئید

بهترین زمان برای انجام آزمایش تیروئید صبح زود است. معمولاً در زمان از خواب بیدار شدن و پس از حداقل ۸ تا ۱۲ ساعت ناشتا بودن. در این زمان، سطح هورمون‌های تیروئید در بدن بیشترین استحکام خود را دارد و انجام آزمایش در این زمان می‌تواند دقت و صحت نتیجه را افزایش دهد. اما به هر حال، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید و طبق توصیه های ایشان عمل کنید.

نکات مهم قبل از آزمایش تیروئید

چهارده نکته کلیدی و اساسی که باید قبل از انجام آزمایش تیروئید، رعایت شود را در ادامه تبیین می کنیم:

  • از کشیدن سیگار و مصرف دخانیات، به مدت دوازده ساعت پیش از انجام آزمایش تیروئید خودداری کنید.
  • در صورت مصروف داروهای دیگر و داشتن سوابق بیماری غیر از تیروئید، مسئولین آزمایشگاه را از سوابق دارویی و بیماری های دیگری که به آن مبتلا هستید با خبر سازید. همچنین با پزشک معالجتان حتما در خصوص بیماری های دیگری که به آن مبتلا هستید و یا داروهای دیگری که مصرف می کنید به طور کامل و دقیق صحبت کنید. یکی از مهم ترین مسائل درمانی در خصوص هر بیماری آن است که پزشک از سوابق پزشکی شما مطلع باشد.
  • با وجود آنکه نیازی به ناشتا بودن، قبل از انجام آزمایش تیروئید نیست اما بهتر است برای جلوگیری از تاثیر گذاشتن کدورت ناشی از مصرف مواد غذایی پرچرب بر نتیجه آزمایش، حدود سه ساعت قبل از انجام آزمایش از مصرف غذا خودداری نمایید.
  • در صورتی که عمل جراحی را پشت سر گذاشته اید، تا دو هفته پس از تاریخ انجام عمل، از دادن آزمایش تیروئید، خودداری کنید.
  • مصرف قرص های ضدبارداری، آسپرین با دوز بالا و … موجب می شود که میزان ترشح هورمون تیروئید افزایش یابد.
  • بهتر است آزمایش تیروئید در ساعات آغازین روز صبح زود انجام شود.
  • 24 ساعت پیش از انجام آزمایش از مصرف قرص تیروکسین خودداری کنید.
  • حدود یک هفته قبل از انجام آزمایش تیروئید از مصرف داروهایی مانند قرص های مکمل و ویتامینه خودداری کنید.
  • حتی بیماری هایی مانند آنفولانزا و سرماخوردگی شدید بر نتیجه آزمایش اثر دارند. در صورتی که مبتلا به سرماخوردگی یا آنفولانزا هستید تا زمانی که به طور کامل بهبود نیافته اید، از انجام آزمایش بپرهیزید.
  • میزان نرمان در آزمایشات تیروئیدی دوران بارداری با سایر زمان ها متفاوت است.
  • خون گیری به منظور آزمایش تیروئید باید قبل از مصرف دوز دارویی روزانه انجام شود.
  • اگر آزمایش به صورت رادیواکتیوتی انجام می شود، بیمار باید حداقل از دو هفته قبل اسکن ایزوتوپ انجام نداده باشد.
  • اگر شغل تان به نحوی است که ارتباط مستقیم با حیوانات دارید این موضوع را به مسئولین آزمایشگاه اطلاع دهید.
  • از چند ساعت پیش از انجام آزمایش از مصرف چای و قهوه خودداری کنید؛ چرا که ممکن است روی نتایج آزمایش تاثیر بگذارد.

هورمون محرک تیروئید TSH نام دارد. یکی از مهمترین فاکتورهایی که در آزمایش تیروئید مورد بررسی قرار می گیرد، میزان TSH خون برای مورد بررسی قرار دادن عملکرد تیروئید است. TSH را غده هیپوفیز مغز تولید می کند. نتیجه تولید TSH، تیروئید برای ترشح هورمون های T3 و T4 تحریک می شود. در حقیقت عملکرد تیروئید وابسته به ترشح TSH است.

در صورتی که میزان TSH خون فرد آزمایش دهنده، بالا باشد نشان از کم کاری تیروئید دارد و اگر مقدار آن پایین تر از رنج طبیعی باشد، نشان از پرکاری تیروئید دارد.

چرا که زمانی که تیروئید کم کار باشد غده هیپوفیز با افزایش تولید TSH تلاش می کند تیروئید را برای ترشح هورمون های اساسی و لازم بدن، تحریک کند.

علت ناشتا بودن در آزمایشات چیست ؟

زمانی که فرد ناشتا نیست غلظت چربی خون در سطح بالایی قرار دارد و این بالا بودن سطح غلظت چربی خون باعث خطا در آزمایش می شود و در نهایت سبب می شود تا نتیجه به درستی مشخص نگردد. ناشتا بودن در هنگام صبحگاه سبب می شود در این زمان که سطوح خیلی از هورمون های فرد در یک سطح استاندارد قرار دارد و این باعث می شود تا آزمایش شما دقیق تر باشد .

به طور کلی برای هر آزمایش بهتر است به صورت ناشتا به آزمایشگاه جهت انجام آزمایش ها مراجعه نماید که آزمایش تیروئید هم جدا از آزمایشات نیست و رعایت این اصول برای انجام این آزمایش ضروری است .

خلاصه مطلب

یکی از توصیه های مهم به افراد این است که، در صورت مشاهده هر گونه علائم و نشانه های اختلالات تیروئید، بهتر است با مشورت و تجویز پزشک آزمایش تیروئید انجام دهید و از به تعویق انداختن آن خودداری کنید. جهت تماس با بهترین آزمایشگاه در اندیشه می توانید با شماره های 02165565770 02165555770  تماس حاصل فرمایید و یا به آدرس اینستاگرام آزمایشگاه آریا مراجعه نمایید .

مقالات مرتبط
غده تیروئید و اختلالات رایج آن

غده تیروئید و اختلالات رایج آن

غده تیروئید یک غده اندوکرین در گردن و مسئول تولید هورمون‌های تیروئیدی مانند تیروکسین (T4) و تری‌یدوتیرونین (T3) است. این هورمون‌ها نقش بسیار مهمی در کنترل فعالیت سلول‌ها، متابولیسم بدن، سطح انرژی،...

چه فاکتورهایی در آزمایش خون بررسی می شود؟

چه فاکتورهایی در آزمایش خون بررسی می شود؟

فاکتورهای مورد بررسی در آزمایش خون سوال بسیاری از افرادیست که میخواهند آزمایش خون داده و یا آن را انجام بدهند. با بررسی فاکتورهای مختلف در خون اطلاعات زیادی درباره وضعیت بدن و سلامتی انسان به دست...

بهترین آزمایشگاه جامع پزشکی

بهترین آزمایشگاه جامع پزشکی

به دلیل وجود تعداد زیاد آزمایشگاه های تشخیص طبی در فردیس کرج، پیدا کردن و انتخاب بهترین آزمایشگاه شاید کمی وقت گیر باشد. در همین راستا و به دلیل کمک به کاربرانی که در جست و جوی یک آزمایشگاه مجهز و...

بهترین آزمایشگاه پزشکی [در اندیشه]

بهترین آزمایشگاه پزشکی [در اندیشه]

بهترین آزمایشگاه پزشکی در اندیشه کدام مرکز است؟ در زمان مراجعه به آزمایشگاه، به چه ویژگی هایی باید توجه کنیم؟ آزمایشگاه‌های پزشکی نقش بسیار حیاتی در تشخیص، پیشگیری و درمان بیماری‌ها دارند. آنها به...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − 9 =

تماس سریع