مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه
خانه » News » تست Inhibin A

تست Inhibin A

تست  Inhibin A

انجام تست inhibin A   در دوران بارداری

یکی از مهمترین ازمایشات دوران بارداری تست های غربالگری است که برای اطلاع  از سلامت جنین و مادر گرفته می شود، ملزم است تا ازمایشات مورد نیاز برای بررسی رشد و سلامت جنین در یک آزمایشگاه مجهز با حداقل میزان خطا برای نتایج انجام شود.

 

اینهیبین در واقع يك گليكوپروتئين است که  از دو زيرواحد A و B  تشکیل می شود، این گليكوپروتئين ها نوعی پروتئین هستند که مقداری قند در آن وجود دارد به بیان بهتر نوعی پروتئین هستند مقداری قند به آنها متصل است، این مواد از تخمدان‌ها و جفت ترشح مي‌شوند و در دوره های ابتدایی بارداری میزان ترشح آن زیاد می شود.در واقع با باردار شدن مادر ترشح گلکوپروتئین ها افزايش مي‌يابد، این افزایش در سه ماهه اول بارداری بسیار مشهود است و در سه ماهه دوم روند ترشح آن  كاهش می یابد و سپس در سه ماهة سوم مجدداً با افزايش سطح روبه رو خواهد شد.

در جنین‌های مبتلا به سندرم داون افزایش سطح Inhibin A دیده می شود.

دلیل اصلی انجام این آزمایش نیز بررسی میزان سطح Inhibin A است تا در صورتیکه بیش از اندازه ی معمول باشد از تولد جنین های مبتلا به سندرم داون جلوگیری بشود.

البته برخی از مردم تصور می كنند مشکلات ژنتیکی موروثی هستند و انجام  آزمایشات غربالگری قبل از بارداری، حین و بعد از آن نیاز مبرمی نداشته و تنها باری اطلاع پزشک از بیمار گرفت می شود.اما بسیاری از موارد دیده شده است که سندرم داون در خانواده هایی بدون پیشینه ی ارثی نیز دیده می شود.

سندروم داون درواقع نوعی بی نظمی در ترتیب كروموزمی است  كه در مراحل جنینی و تقسیم سلولی رخ می دهد ، نتیجه ی این اختلال تولد نوزاد های منگولیسم خواهد بود که ناراحتی های بسیاری برای خانواده و خود نوزاد در برخواهد داشت. با انجام این آزمایش میتوان از سلامت و تقسیم سلولی صحیح جنین مطلع شد و در صورت بروز سندرم داون از تولد نوزاد های منگولیسم جلوگیری کرد.

بارداری

 

معمولا  در حاملگی‌هایی که جنین مبتلا به سندرم داون باشد، Inhibin A  در سه ماه دوم حاملگی تقریباً دو برابر میزان طبیعی است که این نشانه ی بزرگی برای اسیب وارد شده به جنین خواهد بود. سندرم داون همچنین با AFP و uE3 پایین مادر و سطوح بالای hCG همراه است که می تواند با انجام آزمایشات غربالگری میزان آن مشخص شود. از ترکیب AFP مادر و Inhibin A جهت پیداکردن سایر تری‌زومی‌ها مثل تری‌زومی 18 و تری‌زومی 13 هم استفاده می‌شود.

این آزمایش برای زنانی که باردار نیستند نیز مورد استفاده قرار می گیرد و در تشخصی تومورهای تخمدانی کمک بزرگی به پزشک می نماید.

سطح  Inhibin A در مبتلا به تومور سلول گرانولوزا حدود 70٪  از حد معمول افزایش می یابد و در بیماران مبتلا به تومورهای اپی تلیال تخمدان حدود 20٪ افزایش سطح دارد. در موارد مورد نیاز این آزمایش با اندازه گیری Inhibin B همراه با inhibin A برای  تشخیص تومورهای تخمدانی استفاده می شود.

 

چه زمانی تست inhibin A گرفته می شود؟

معمولا بعد از  تست سه‌گانه (Triple test)  که شامل بررسی AFP، uE3،  hCG مادر و سن مادر است نیاز است تا این تست گرفته شود در واقع انجام آن به همراه تست چهارگانه خواهد بود که در سه ماهه دوم حاملگی نیاز است تا غربالگری لازم انجام شود.نتایج صحیح و دقیق تست Inhibin A  باعث می‌شود تا 75%  میزان آن شناسایی  و احتمال سندرم داون در حاملگی پیش بینی شود. همچنین تشخیص سطح نرمال آن موجب تشخیص و درمان مسمومیت در بارداری می شود، افزایش غلظت Inhibin A مادر به 3 برابر طبیعی در سه ماهه دوم حاملگی موجب  پره‌اکلامپسی (فشار خون بالا در بارداری) خواهد شد که ممکن است عوارض جبران ناپذیری برای مادر و فرزند در پی داشته باشد.

 

بهترین زمان انجام تست

اولین اندازه‌گیری Inhibin A فقط بعد از هفته 14 حاملگی انجام می‌شود بنابراین سعی کنید در اولین فرصت برای انجام این ازمایش اقدام نمایید. البته بهترین زمان بین هفته‏های 16 و 18 است.

نمونه گیری از طریق وریدی و خون خواهد بود،و برای انجام آن نیازی به ناشتا بودن نیست.

حجم نمونه مورد نیاز:  0.6 ml

در موارد زیر با عدم پذیرش نمونه مواجه خواهید شد:

1-  همولیز و لیپمیک شدید

2- پلاسما

3-  ذوب و فریز مکرر نمونه

4-  زمان حاملگی کمتر از 14 هفته

 با تشکر، مدیریت وب سایت آزمایشگاه پزشکی آریا

برچسب ها:
مقالات مرتبط
دیابت چیست

دیابت چیست

دیابت یکی از بیماری‌های مزمن و شایع در سطح جهانی است؛ که اثرات و نشانه‌های آن می‌تواند بسیار متنوع باشد. در این مقاله به بررسی چیستی دیابت، نشانه‌ها، علت‌ها، موارد و مواقع تشخیص و درمان، اثرات بر...

روزه گرفتن بیماران دیابتی

روزه گرفتن بیماران دیابتی

روزه گرفتن بیماران دیابتی از مواردی است که شاید برای بسیاری از افراد مبتلا به دیابت جای سوال داشته باشد. اینکه آیا این بیماران می توانند روزه بگیرند یا نه؟ در صورت روزه گرفتن، افراد دیابتی چه مواردی...

انواع دیابت و تفاوت آنها با یکدیگر

انواع دیابت و تفاوت آنها با یکدیگر

انواع دیابت، از نظر نحوه تاثیرگذاری بر بدن و فاکتورهای دیگر با هم متفاوت هستند. دیابت به معنای افزایش قند ( گلوکز خون ) است. در بدن انسان عضوی به نام لوزالمعده (پانکراس) وجود دارد که تولید انسولین...

غده تیروئید و اختلالات رایج آن

غده تیروئید و اختلالات رایج آن

غده تیروئید یک غده اندوکرین در گردن و مسئول تولید هورمون‌های تیروئیدی مانند تیروکسین (T4) و تری‌یدوتیرونین (T3) است. این هورمون‌ها نقش بسیار مهمی در کنترل فعالیت سلول‌ها، متابولیسم بدن، سطح انرژی،...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 + هفت =

تماس سریع