مدت زمان مطالعه ۳ دقیقه
خانه » News » سیروز کبدی

سیروز کبدی

سیروز کبدی

بیماری سیروز کبدی باعث اختلال در عملکرد طبیعی کبد می شود و دراغلب موارد  بیماری های کبدی در ابتدا به سلول های کبدی آسیب وارد شده و کم کم از بین می روند. با به وجود آمدن التهاب و تلاش برای ترمیم سلول ها بافت های هم بند جای زخم را می گیرند .سیروز کبدی در اثر این علائم به وجود می آید.مواد شیمیایی مثل الکل ،چربی ، بعضی از داروها ،فلز های سمی مانند آهن و مس که در اثر بیماری های ژنتیکی در کبد جمع شده اند ،ویروس ها ، بیماری خود ایمنی کبد که به معنای حمله کردن سیستم ایمنی بدن به کبد است، همگی میتواند در بروز این بیماری نقش داشته باشد.

علائم سیروز کبدی

در آغاز بیماری ممکن است علائم خفیف باشند و با گذشت زمان و لطمه وارد شدن به کبد مشکلات جدی تری برای بیمار رخ دهد .در مراحل اولیه بیماری با اینکه کبد آسیب دیده است اما همچنان کارکرد مناسبی دارد علائم سیروز کبدی ممکن است به شکل زیر اتفاق بیفتد:

  • کم شدن اشتها
  • درد در ناحیه شکم و کبد
  • زردی چشم و پوست
  • حالت تهوع و استفراغ
  • بی حالی و خستگی مکرر
  • خارش پوست
  • ریزش مو
  • کم شدن وزن
  • در قسمت کمر روی مویرگ های خونی ممکن است خط های قرمز کوچکی دیده شود.

برخی از علائم بیماری های کبدی مانند تغییرات شخصیتی ،اختلال در خواب،گیجی و کم حافظگی  و عدم تمرکز که به انسفالوپاتی کبدی معروف هستند هنگامی به وجود می آید که کبد نمی تواند  مواد سمی  را از بدن خارج کند و در نهایت به مغز آسیب می رساند.

سیروز-کبدی

تشخیص سیروز کبدی

بعد از مراجعه به متخصص گوارش پزشک سابقه بیماری شخص را در نظر می گیرد و اگر احتمال دهد که بیماری فرد سیروز کبدی است برای تایید تشخیص خود آزمایش هایی را برای بیمار تجویز می کند.

  • آزمایش خون

با آزمایش خون آنزیم های کبدی مانند AST، ALTبا نام های آسپارتات ترانسفراز و  آلانین ترانس آمیناز اندازه گیری می شود.مقدار این آنزیم ها در التهاب و نارسایی کبد نقش اصلی را دارند.

  • نمونه برداری از کبد

برای نمونه برداری ابتدا  یک سوزن بسیار نازک برای برداشتن یک نمونه کوچک از کبد در بین دو دنده وارد می شود .برای انجام این کار معمولا از بی حسی موضعی استفاده شده و به شکل سرپایی و یا بستری کردن چند ساعته بیمار انجام می شود.نمونه ها  برای بررسی های میکروسکوپی به آزمایشگاه ارسال می شود و همگی اطلاعات برای تایید بیماری سیروز کبدی در اختیار پزشک قرار می گیرد.

بهتر است بدانید امروزه پزشکان نمونه برداری از الاستوگرافی عبوری را به دیگر روش ها برای تشخیص سیروز کبدی ترجیح می دهند.

  • تصویر برداری

سونوگرافی ، الاستوگرافی عبوری(آزمایشی شبیه به سونوگرافی بوده  که به آن فیبرو اسکن کبد نیز می گویند.)، ام.آر.آی، سی.تی.اسکن که برای داشتن اطلاعات دقیق و بررسی سفتی کبد جهت تشخیص و التهاب زخم انجام می شود.

  • آندوسکوپی

پزشک لوله منعطف و باریک  آندوسکوپ را از داخل مری  به طرف پایین و معده می فرستد.تصویر های مری و معده روی مانیتور خارجی جهت بررسی واریس (رگ‌های متورم)، که نشانه سیروز کبدی است، نشان داده می‌شود.

 

برچسب ها:
مقالات مرتبط
غده تیروئید و اختلالات رایج آن

غده تیروئید و اختلالات رایج آن

غده تیروئید یک غده اندوکرین در گردن و مسئول تولید هورمون‌های تیروئیدی مانند تیروکسین (T4) و تری‌یدوتیرونین (T3) است. این هورمون‌ها نقش بسیار مهمی در کنترل فعالیت سلول‌ها، متابولیسم بدن، سطح انرژی،...

شرایط آزمایش تیروئید

شرایط آزمایش تیروئید

رعایت شرایط آزمایش تیروئید، مهم ترین بخش آزمایش است که باید به دقت توسط بیمار صورت بگیرد. در واقع بخش قابل توجهی از نتیجه آزمایش تیروئید، وابسته به این نکات است. نکاتی از قبیل اینکه آیا لازم است قبل...

چه فاکتورهایی در آزمایش خون بررسی می شود؟

چه فاکتورهایی در آزمایش خون بررسی می شود؟

فاکتورهای مورد بررسی در آزمایش خون سوال بسیاری از افرادیست که میخواهند آزمایش خون داده و یا آن را انجام بدهند. با بررسی فاکتورهای مختلف در خون اطلاعات زیادی درباره وضعیت بدن و سلامتی انسان به دست...

بهترین آزمایشگاه جامع پزشکی

بهترین آزمایشگاه جامع پزشکی

به دلیل وجود تعداد زیاد آزمایشگاه های تشخیص طبی در فردیس کرج، پیدا کردن و انتخاب بهترین آزمایشگاه شاید کمی وقت گیر باشد. در همین راستا و به دلیل کمک به کاربرانی که در جست و جوی یک آزمایشگاه مجهز و...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 3 =

تماس سریع