علائم تیروئید اشاره به هر وضعیت غیرعادی در عملکرد و سلامت بدن دارد که در اثر اختلال در غده تیروئید و فعالیت آن بروز پیدا کرده است. تیروئید در قسمت انتهایی گردن به شکل یک غده پروانه ای است که درست در زیر حنجره و روبه روی نای قرار دارد. میزان تولید هورمون تیروئید توسط غده هیپوفیز که در مغز جای دارد کنترل می شود؛ یعنی درواقع عملکرد تیروئید توسط غده هیپوفیز تنظیم می شود. اختلال در عملکرد تیروئید می تواند سرعت متابولیسم بدن را افزایش یا کاهش دهد. در واقع متابولیسم سیستمی است که بوسیله آن بدن از انرژی اش استفاده می کند. کم کاری، پرکاری، بزرگی غده تیروئید ( گواتر)، توده های تیروئیدی و التهاب تیروئید از شایعترین مشکلاتی می باشد که تیروئید را تحت تاثیر قرار می دهند. در این مقاله به برخی از علائم تیروئید اشاره شده است…
علائم اختلال در عملکرد تیروئید
وقتی غده تیروئید دیگر نتواند هورمون کافی تولید کند و کمتر از حد طبیعی فعالیت کند به این حالت کم کاری تیروئید گفته می شود که در زیر به علائم آن اشاره شده است:
- خستگی و تنبل شدن و فرسودگی
- ایجاد مشکل در فعالیت های مغزی (مشکل در تمرکز)
- بالا رفتن و افزایش وزن بدون علت خاصی
- نازک شدن موهای سر
- احساس سرما در اعضای بدن مخصوصا در انتهای دست و پا
- گرفتگی عضلانی
وقتی غده تیروئید بیش از اندازه هورمون تولید کند و بیش تر از حد طبیعی فعالیت کند به این حالت پرکاری تیروئید گفته می شود. که در زیر به علائم ان اشاره شده است :
- پرکاری تیروئید موجب عصبی شدن می شود
- افزایش تعریق
- شکننده و نازک شدن موها
- ایجاد مشکل در دید
- نازک شدن ناخن و پوست
- اظطراب و استرس
- بوجود امدن ضعف عضلانی مخصوصا در بالای بازو و رانها
- لرزش دست ها
- بی خوابی
- تپش قلب شدید
- کاهش وزن
چه کسانی باید آزمایش تیروئید بدهند؟
افرادی که نشانه هایی از مشکلات تیروئیدی دارند و یا بیشتر در خطر هستند باید آزمایش تیروئید را بدهند. کم کاری تیروئیدی بیشتر در زنان بالای 60 سال مشاهده می شود. بطور کلی هر فردی باید هر 5 سال یک بار آزمایش تیروئید را انجام دهد.
0 دیدگاه