مدت زمان مطالعه ۳ دقیقه
خانه » News » آب مروارید

آب مروارید

آب مروارید

آب مروارید (cataract)  یک نوع بیماری چشمی است که ابتدا با تار شدن عدسی چشم آغاز خواهد شد. کم کم تیرگی چشم افزایش پیدا خواهد کرد و عدسی کدر می شود. به دنبال آن بینایی چشم مختل خواهد شد. بیماری آب مروارید به دلایل زیادی بروز خواهد کرد. برخی از دلایل بروز این بیماری بدین صورت است:

  • کهولت سن
  • تماس طولانی با نور آفتاب
  • ضربه به سر
  • اشعه ی گاما
  • دیابت
  • ضربه به چشم و عدسی
  • نقص مادری
  • سوء تغذیه
  • مصرف طولانی برخی داروها

برخی بر این باورند که  آب مروارید چشم  بر اثر استفاده بیش از حد از چشم به وجود خواهد آمد اما اینگونه نیست. برخی نیز بر این باورند که این بیماری نوعی سرطان است و از یک چشم به چشم دیگر سرایت می کند و باعث کوری می شود. اما بهتر است بدانید که این طرز فکرها کاملا اشتباه است. این بیماری قابل درمان است.

آب مروارید

علائم آب مروارید

بیماری آب مروارید دارای علائم بسیاری است. برخی از این علائم را در اینجا برای شما آورده ایم:

  • دوبینی
  • تاری دید
  • کدر شدن مردمک ها
  • استفاده از عینک های آفتابی

درمان بیماری آب مروارید

قبلا درمان این بیماری به صورتی بود که بعد از اینکه عدسی چشم کاملا کدر می شد عدسی را از چشم خارج می کردند و بعد از آن با عینک دید اصلاح می شد. اما جدیدا درمان قبل از اینکه عدسی کاملا سفت شود صورت می گیرد.در روش جدید از لنزی که از جنس کریستال است استفاده می کنند و لنز مصنوعی را جایگزین عدسی چشم می کنند.

برای درمان این بیماری روش جدیدی مورد استفاده قرار می گیرد که عمل فیکو نام دارد. در این عمل لنز به جای عدسی قرار خواهد گرفت. اما نکته ای که در اینجا مورد توجه است اینکه لنز استفاده شده از جنس پلاستیک شفاف است و قابل انعطاف می باشد. نحوه ی انجام این عمل بدین صورت است که لنز را به وسیله ی ابزار ویژه ای لوله می کنند. سپس سوراخی در قرینه ایجاد می کنند و لنز را درون کپسول عدسی قبلی قرار می دهند. لنز بعد از قرار گرفتن در کپسول باز می شود و به حالت مطلوب در می آید.

در واقع درمان آب مروارید زمانی صورت می پذیرد که ” رسیده ” باشد و در این زمان جراحی انجام می شود. بهتر است که با مشاهده ی تاری دید و اذیت شدن چشمتان به پزشک مراجعه نمایید.

پزشک شما را معاینه می کند و تشخیص می دهد که آب مروارید است یا نه و در صورت نیاز شما را درمان خواهد نمود. بعد از درمان نیز بهتر است که به توصیه های پزشک توجه نموده و مراقبت های لازم را انجام دهید تا دوره ی نقاهت به زودی تمام شود و بهبودی کامل صورت پذیرد.

منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم.

با تشکر، مدیریت سایت آزمایشگاه پزشکی آریا

 

 

مقالات مرتبط
آزمایش TSH
آزمایش TSH

آزمایش TSH یکی از مهم‌ترین آزمایش‌های تشخیصی برای بررسی عملکرد غده تیروئید است. این آزمایش که با نام آزمایش هورمون تحریک‌کننده تیروئید نیز شناخته می‌شود، به پزشکان کمک می‌کند تا وضعیت عملکرد این غده...

آزمایش مایع مغزی و نخاعی
آزمایش مایع مغزی و نخاعی

آزمایش مایع مغزی و نخاعی یا Lumbar Puncture (LP) نوعی از آزمایشات نمونه برداری است که پزشکان برای تشخیص بیماری های عفونی، خصوصا عفونت هایی که دستگاه اعصاب مرکزی یعنی مغز و نخاع را آلوده می کند،...

راه های کنترل فشار خون بالا
راه های کنترل فشار خون بالا

پرفشاری شریانی یک بیماری مزمن است که در آن فشار خون بالا می رود و به دنبال آن قلب برای حفظ گردش خون در رگ ها ، شدیدتر از حالت عادی خود فعالیت می کند. فشار خون همواره دارای دو مقیاس سیستولی ( انقباض...

کم کاری تیروئید
کم کاری تیروئید

کم کاری تیروئید یکی از عارضه های نه چندان خطرناک و آسیب زا است که آمار قابل توجهی از افراد در سنین مختلف به آن مبتلا می شوند. در صورتی که این عارضه زودتر تشخیص داده شود و روند درمانی این مشکل طی...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده + یک =

تماس سریع