مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه
خانه » News » آلرژی چیست؟ علائم، تشخیص و روش درمان آن

آلرژی چیست؟ علائم، تشخیص و روش درمان آن

آلرژی یا حساسیت واکنش بدن شما به ماده ای است که آن را به عنوان مضر می بیند. به عنوان مثال، تماس با ماده ای که معمولاً یک ماده بی ضرر است، مانند گرده، ممکن است باعث واکنش سیستم ایمنی شما (سیستم دفاعی بدن) شود. موادی که باعث این واکنش ها می شوند آلرژن نامیده می شوند.

واکنش آلرژیک چیست؟

“واکنش آلرژیک” روشی است که بدن شما به آلرژن پاسخ می دهد. زنجیره ای از رویدادها رخ می دهد که منجر به یک واکنش آلرژیک می شود.

اگر مستعد ابتلا به آلرژی هستید، اولین باری که در معرض یک آلرژن خاص (مانند گرده) قرار می گیرید، بدن شما با تولید آنتی بادی های آلرژیک پاسخ می دهد. وظیفه این آنتی بادی ها یافتن آلرژن ها و کمک به حذف آنها از سیستم شما است. در نتیجه یک ماده شیمیایی به نام هیستامین ترشح می شود و باعث ایجاد علائم آلرژی می شود.

واکنش آلرژیک چیست؟

آیا همه به حساسیت مبتلا می شوند؟

خیر. اکثر آلرژی ها ارثی هستند، به این معنی که توسط والدین به کودکان منتقل می شوند. افراد تمایل به آلرژی را به ارث می برند، البته نه به هیچ آلرژن خاصی. اگر فرزند شما دچار آلرژی شود، به احتمال زیاد شما یا همسرتان آلرژی دارید.

آلرژی چقدر شایع است؟

تعداد افرادی که آلرژی دارند در تمام سنین، جنس و گروه های نژادی همچنان در حال افزایش است که انواع آلرژی ها را تجربه می کنند. 

علائم آلرژی چیست؟

علائم حساسیت به صورت خفیف، متوسط ​​یا شدید طبقه بندی می شوند:

  • واکنش های خفیف شامل علائم موضعی (که بر ناحیه خاصی از بدن شما تأثیر می گذارد) مانند بثورات پوستی یا کهیر، خارش، آبریزش/قرمزی چشم، تب یونجه و آبریزش بینی می باشد. واکنش های خفیف به سایر قسمت های بدن شما سرایت نمی کند.
  • واکنش های متوسط ​​شامل علائمی است که به سایر قسمت های بدن شما سرایت می کند. علائم ممکن است شامل خارش، کهیر، و/یا تورم و مشکل در تنفس باشد.
  • یک واکنش آلرژیک شدید، به نام آنافیلاکسی، یک اورژانس نادر و تهدید کننده زندگی است که در آن واکنش بدن شما به آلرژن ناگهانی است و کل بدن را تحت تاثیر قرار می دهد. آنافیلاکسی ممکن است با خارش شدید چشم یا صورت شما شروع شود. در عرض چند دقیقه، علائم جدی تری ظاهر می شوند، از جمله تورم گلو (که می تواند باعث مشکلات بلع و تنفس شود)، درد شکم، گرفتگی عضلات، استفراغ، اسهال، کهیر و تورم (آنژیوادم). همچنین ممکن است سردرگمی ذهنی یا سرگیجه داشته باشید، زیرا آنافیلاکسی ممکن است باعث کاهش فشار خون شود.

دلایل ایجاد آلرژی چیست؟

هر چیزی که با آن تماس پیدا می کنید و بدن شما به عنوان یک “مهاجم ” در نظر می گیرد، می تواند علت حساسیت باشد. مواد به طور معمول بی ضرر که از علل شایع آلرژی هستند عبارتند از: گرده، شوره حیوانات، کپک، گرد و غبار، غذاها، سم حشرات و لاتکس.

از نظر فنی، علائم شما نتیجه زنجیره ای از رویدادها است که پاسخ بدن شما به “مهاجم مضر” است. بدن شما برای مبارزه با مهاجم آنتی بادی می سازد و با این کار، هیستامین هایی را آزاد می کند که باعث علائم آلرژی شما می شود.

آلرژی چگونه تشخیص داده می شود؟

اگر فکر می کنید حساسیت دارید، منتظر نمانید تا ببینید علائم شما از بین می رود یا خیر. هنگامی که علائم شما بیش از یک یا دو هفته طول کشید و تمایل به بازگشت دارند، با یک متخصص آلرژی/ایمونولوژی قرار ملاقات بگذارید.

تست پوستی آلرژی ممکن است برای شناسایی آلرژن هایی که باعث علائم آلرژی شما می شوند استفاده شود. این آزمایش با خار کردن پوست با عصاره یک آلرژن و سپس بررسی واکنش پوست انجام می شود.

اگر آزمایش پوستی قابل انجام نباشد، ممکن است آزمایش خون انجام شود. این تست به اندازه تست پوست حساس نیست. این آزمایش تعداد آنتی بادی های تولید شده توسط سیستم ایمنی بدن شما را ارزیابی می کند. سطوح بالاتر آنتی بادی های خاص نشان دهنده حساسیت احتمالی به آن آلرژن است.

تشخیص آلرژی

آیا آلرژی قابل درمان است؟

آلرژی را نمی توان درمان کرد، اما علائم را می توان با استفاده از ترکیبی از اقدامات اجتنابی و داروها، و همچنین ایمونوتراپی آلرژن در موارد انتخاب شده به درستی کنترل کرد.

آلرژی چگونه درمان می شود؟

اگرچه اجتناب از آلرژن یک رویکرد درمانی مهم است، اما معمولاً واکنش آلرژیک را به طور کامل پایان نمی دهد.

داروهایی مانند آنتی هیستامین ها (مانند آلگرا، زیرتک)، ضد احتقان ها (مانند سودافد، کنتاکت)، یا ترکیبی از داروهای بدون نسخه و تجویزی، برای درمان علائم آلرژی شما استفاده می شوند. اسپری های بینی مانند استروئیدهای موضعی بینی (به عنوان مثال، فلوناز، ناسونکس)، کرومولین سدیم و آنتی هیستامین های موضعی بینی نیز می توانند برای درمان علائم آلرژی استفاده شوند.

درمان آلرژی

داروهای آسم که علائم آلرژی را کاهش می دهند عبارتند از:

  • گشاد کننده های برونش استنشاقی
  • استروئیدهای استنشاقی
  • برونکودیلاتورهای خوراکی
  • ضد لکوترین خوراکی
  • داروهای تزریقی، مانند اومالیزوماب

اگر علائم شما به اندازه کافی با ترکیبی از اقدامات اجتنابی و مصرف منظم دارو کنترل نشود، ایمونوتراپی (درمان شات آلرژی) یا ایمونوتراپی خوراکی آلرژی توصیه می شود. نشان داده شده است که این واکسن در بیمارانی که به درستی انتخاب شده اند مبتلا به رینیت آلرژیک ویا آسم آلرژیک موثر است.

یکی دیگر از گزینه های درمانی، شستشو با نمک با استفاده از کیت شستشوی سینوس است. این کیت های شستشو بدون نسخه فروخته می شوند یا می توانند در خانه ساخته شوند. برای تهیه آبکشی خود، نصف قاشق چایخوری نمک بدون ید را با نصف قاشق چایخوری جوش شیرین در هشت اونس آب مقطر یا جوشانده ترکیب کنید. این مخلوط آلرژن ها را شستشو می دهد و میزان التهاب (ادم) ایجاد شده را کاهش می دهد.

خلاصه مطلب

آلرژی واکنش بدن شما به یک ماده معمولی بی ضرر مانند گرده، کپک، شوره حیوانات، لاتکس، غذاهای خاص و نیش حشرات است. علائم آلرژی از خفیف – بثورات یا کهیر، خارش، آبریزش بینی، آبریزش/قرمزی چشم متغیر است. درمان ها شامل آنتی هیستامین ها، ضد احتقان ها، استروئیدهای بینی، داروهای آسم و ایمونوتراپی است.

برچسب ها:
مقالات مرتبط
انواع آلرژی و علائم مربوط به آن ها

انواع آلرژی و علائم مربوط به آن ها

در مقاله قبلی به تعریف کلی از آلرژی، دلایل ایجاد آن، علائم، روش تشخیص و درمان آن پرداختیم.در این مقاله قصد داریم که به انواع آلرژی، علائم و روش های درمان منحصر به فرد آن ها بپردازیم. شما ممکن به...

تب حصبه

تب حصبه

تب حصبه تب حصبه (Typhoid fever) یک بیماری است که در اکثر مناطق گرمسیری و کشورهای آسیایی شیوع بیشتری دارد. طبق آمار بدست آمده سالانه 17 میلیون نفر به این بیماری مبتلا می شوند و 600 هزار نفر از این...

تب مالت

تب مالت

آیا می دانید شیوع تب مالت، بیماری هزار چهره تا پنج برابر در ایران افزایش پیدا کرده است و ریشه آن استفاده از محصولات لبنی غیر پاستوریزه است که به هیچ عنوان مورد تایید وزارت بهداشت نیست. ما در این...

سیفلیس

سیفلیس

سیفلیس مقدمه قصد داریم در این مقاله به بررسی سوالات شما عزیزان بپردازیم. سیفلیس عصبی چیست؟ ایا سیفلیس قابل درمان است؟ درمان سیفلیس عصبی چگونه است؟ آیا راه های پیشگیری از سیفلیس وجود دارد؟ آزمایش...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 + 13 =

تماس سریع