مدت زمان مطالعه ۲ دقیقه
خانه » News » عصب سیاتیک

عصب سیاتیک

عصب سیاتیک:

عریض ترین عصب بدن عصب سیاتیک می باشد که از لگن  تا انتهای پا کشیده شده است و البته در درازای خود شاخه شاخه می شود . هر گونه تحریک در هر جای این عصب می تواند باعث درد در طول عصب شود و در هنگام فعالیت سبب آزار و افزایش درد شود.

نشانه ها :

آسیب دیدگی سیاتیک می تواند از یک درد خفیف تا مختل شدن کار این عصب باشد. خارش، سوزش، بی حسی ، گزگز کردن و ضعف عضلات از نشانه های اختلال در کار این عصب می باشد. اگر درد به بیش از 6  هفته به درازا کشید و یا درد افزایشی داشتید حتما به پزشک مراجعه کنید.

علل درد عصب سیاتیک :

  • بیرون زده شدن دیسک : دیسک ها صفحاتی بین مهره های ستون فقرات می باشند که از جنس غضروف می باشند. وظیفه دیسک ها ایجاد شرایط حرکت به دور از ساییدگی و آسان مهره ها می باشد. با افزایش سن دیسک ها خشک شده و سبب بیرون زدگی مهره ها و فشار بر عصب سیاتیک می شوند.
  • تنگی ستون مهره ها
  • اسپوندیلولیستزی
  • پیریفورمیس
  • تومور نخاع
  • ضربه خوردن ستون مهره ها

عصب سیاتیک

علل تشدید بیماری:

  • افزایش سن : خشک شدن دیسک ها از سن 30 سالگی آغاز می شود و در اکثر موارد بعد از 50 سالگی در افراد بروز مشکلات دیده می شود.
  • فعالیت بدنی: افرادی که کار آنها با گردش زیاد کمر، حمل وزن های زیاد، فرم نشستن به مدت طولانی همراه است در معرض آسیب دیدگی بیشتری قرار دارند.
  • ژنتیک
  • دیابت

پیشگیری :

1 –  ورزش کردن: ورزش هایی مثل یوگا، دوچرخه ، تردمیل در صورتی که تمرکز بیشتر روی شکم و کمر باشد می تواند سبب قوی تر شدن عضلات این ناحیه گردد.

2- صندلی مناسب : صندلی مناسب باید سبب استحکام قوس کمر شما شود .

3- انجام فعالیت های روزانه به شکل مناسب : فعالیت هایی نظیر استادن ، خوابیدن ، بلند کردن اجسام را به شکل صحیح انجام دهید . از ایستادن های ثابت در تایم طولانی خودداری کنید در صورت نیاز هر چند وقت یکبار پای خود را از حالت سکون در آورده و حرکت دهید.روی تشک سفت استراحت کنید. جهت بلند کردن اجسام از زمین از کمر خود استفاده نکنید بلکه این کار را به کمک زانوهای خود انجام دهید و هنگام حمل بار جسم را نزدیک بدن خود نگه دارید .

منتظر پیشنهادات و انتقادات شما عزیزان هستیم

با تشکر

مدیریت سایت آزمایشگاه پزشکی آریا.

برچسب ها:
مقالات مرتبط
آزمایش TSH
آزمایش TSH

آزمایش TSH یکی از مهم‌ترین آزمایش‌های تشخیصی برای بررسی عملکرد غده تیروئید است. این آزمایش که با نام آزمایش هورمون تحریک‌کننده تیروئید نیز شناخته می‌شود، به پزشکان کمک می‌کند تا وضعیت عملکرد این غده...

آزمایش مایع مغزی و نخاعی
آزمایش مایع مغزی و نخاعی

آزمایش مایع مغزی و نخاعی یا Lumbar Puncture (LP) نوعی از آزمایشات نمونه برداری است که پزشکان برای تشخیص بیماری های عفونی، خصوصا عفونت هایی که دستگاه اعصاب مرکزی یعنی مغز و نخاع را آلوده می کند،...

راه های کنترل فشار خون بالا
راه های کنترل فشار خون بالا

پرفشاری شریانی یک بیماری مزمن است که در آن فشار خون بالا می رود و به دنبال آن قلب برای حفظ گردش خون در رگ ها ، شدیدتر از حالت عادی خود فعالیت می کند. فشار خون همواره دارای دو مقیاس سیستولی ( انقباض...

کم کاری تیروئید
کم کاری تیروئید

کم کاری تیروئید یکی از عارضه های نه چندان خطرناک و آسیب زا است که آمار قابل توجهی از افراد در سنین مختلف به آن مبتلا می شوند. در صورتی که این عارضه زودتر تشخیص داده شود و روند درمانی این مشکل طی...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده + شش =

تماس سریع