مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه
خانه » News » فشار خون بالا

فشار خون بالا

بیماری فشار خون امروزه یکی از عارضه های رایج در بسیاری از کشور ها می باشد و چنانچه برای درمان آن اقدام نکنید می تواند عوارض جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد.بیماری های قلبی و عروقی را می توان از اصلی ترین عوارض بیماری فشار خون بالا دانست.نارسایی کلیه ،سکته قلبی و سکته مغزی در بسیاری از افراد به دلیل افزایش وزن ،نداشتن تغذیه صحیح و …. رخ می دهد اما احتمال بروز این مشکلات در افراد با بیماری فشار خون افزایش پیدا می کند.

فشار خون بالا

فشار خون بالا چیست ؟

خون از طریق سرخرگ ها از قلب به نواحی دیگر بدن می رسد.به همین دلیل برای اینکه خون در عروق خونی در جریان باشد به فشاری نیازمند است.به فشاری که در هر انقباض عضله قلب در اثر برخورد خون به دیواره سرخرگ وارد می شود را فشار خون می گویند.زمانی که فشار وارد شده از جریان خون به دیواره رگ های خونی افزایش پیدا می کند،فشار خون بالا گفته می شود.

عواملی که باعث افزایش فشار خون می شوند

  • استرس
  • چاقی
  • داشتن سبک زندگی بدون تحرک
  • سابقه خانوادگی
  • استعمال دخانیات
  • تغذیه نامناسب
  • داشتن بیماری های کلیوی و هورمونی

تشخیص فشار خون بالا

پرفشاری خون زمانی تشخیص داده می‌شود که بیمار فشار خون بالای مزمن داشته باشد. برای این تشخیص نیازمند سه بار اندازه گیری فشار خون در یک ماه میباشد . اولین قدم در تشخیص بررسی شرح حال بیمار و آزمایشات بالینی می باشد.

آزمایش کراتینین در سرم خون برای بررسی وجود بیماری‌های کلیوی که ممکن است دلیل ایجاد پرفشاری خون و یا ناشی از آن باشند، انجام می‌گیرد. انجام آزمایش کراتینین سرم خون به تنهایی ممکن است تخمین میزان تصفیه گلومرولی را دست بالا بگیرد. دستورالعمل‌های اخیر، طرفدار کاربرد معادلات پیش بینی کننده نظیر فرمول تغییر رژیم غذایی در بیماری کلیوی (MDRD) جهت تخمین میزان تصفیه گلومرولی (eGFR) می‌باشند( eGFR) همچنین یک اندازه گیری مبنا از کارکرد کلیه ارائه می‌کند که می‌توان از آن برای بررسی عوارض داروهای خاصِ ضدِ پرفشاری خون بر عملکرد کلیه استفاده کرد. آزمایش وجود پروتئین در نمونه‌های ادرار نیز به عنوان یک نشانه فرعیِ بیماری‌های کلیوی به کار می‌رود. تست نوار قلب (EKG/ECG) برای بررسی اینکه قلب در اثر فشار خون بالا تحت فشار نباشد انجام می‌گیرد. این تست می‌تواند ضخیم شدنِ ماهیچه قلب (هایپرتروفی بطن چپ) و اینکه آیا قلب سابقه یک اختلال خفیف نظیر حملهٔ قلبی خاموش داشته است را نشان دهد. رادیوگرافی قفسه سینه یا اکوکاردیوگرافی نیز می‌تواند برای بررسی علائم بزرگی قلب یا آسیب به قلب انجام گیرد.

شیوع بیماری فشار خون بالا

فشارخون بالا عامل مرگ 1/7 میلیون نفر (حدود 13 درصد از کل مرگ ومیرها) در جهان است و 4/4 درصد از کل بار بیماری ها نیز به فشارخون بالا نسبت داده می شود. 600 میلیون نفر در جهان دارای فشارخون بالا هستند و در آمریکا از هر چهار نفر، یک نفربه فشار خون بالا مبتلا می باشد.

مواردی که باید در رژیم غذایی افراد با فشار خون بالا رعایت شود:

  • در این دسته از بیماران مصرف مواد غذایی حاوی پتاسیم نباید فراموش شود این بیماران باید در برنامه غذایی روزانه خود از سبزی ها ،میوه ها،غلات و حبوبات استفاده کنند از میوه هایی که دارای پتاسیم بوده و برای درمان و پیشگیری از فشار خون بالا موثر است می توان به موز،هندوانه،گوجه فرنگی  و سیب زمینی اشاره کرد.
  • منیزیم می تواند نقش موثری در گشاد کننده عروق خونی داشته باشد.سبزی های با رنگ های تیره و نان ها ی سبوس دار را در برنامه غذایی خود قرار بدهید.
  • به علت نقش ویتامین C در پایین آوردن فشار خون مصرف سبزی ها و میو ه ها در غذای اصلی و میان وعده ها پیشنهاد می شود.
  • مصرف شیر کم چرب را افزایش بدهید زیرا مصرف کلسیم در کاهش فشار خون نقش موثری دارند.

مواد غذایی منع شده برای بیماران با فشار خون بالا

  • به طور کلی این بیماران باید نمک را از برنامه غذایی خود حذف کنند .منظور از نمک، خود نمک خوراکی نمی باشد بلکه بسیاری از مواد غذایی هستند که خود از درصدی نمک تشکیل شده اند.مثلا آجیل ها خواص بسیاری دارند و اما برای این افراد آجیل ها باید به صورت خام و بدون نمک مصرف شوند.
  • تمامی مواد غذایی آماده مانند کنسرو ها و تنقلات مانند چیپس و پفک باید حذف شود. زیرا دارای در صد بالایی سدیم هستند.

از مصرف مواد غذایی که دارای اسید چرب اشباع هستند و یا اینکه باعث افزایش کلسترول می شود ،پرهیز کنید.پس مصرف چربی های حیوانی ،گوشت قرمز ،زرده تخم مرغ و لبنیات پر چرب را محدود کنید.همچنین مصرف کم این مواد غذایی می تواند در کاهش وزن تاثیر گذار باشد که کاهش وزن در درمان فشار خون بالا کمک بسیاری خواهد کرد.

برچسب ها:
مقالات مرتبط
آزمایش مایع مغزی و نخاعی
آزمایش مایع مغزی و نخاعی

آزمایش مایع مغزی و نخاعی یا Lumbar Puncture (LP) نوعی از آزمایشات نمونه برداری است که پزشکان برای تشخیص بیماری های عفونی، خصوصا عفونت هایی که دستگاه اعصاب مرکزی یعنی مغز و نخاع را آلوده می کند،...

راه های کنترل فشار خون بالا
راه های کنترل فشار خون بالا

پرفشاری شریانی یک بیماری مزمن است که در آن فشار خون بالا می رود و به دنبال آن قلب برای حفظ گردش خون در رگ ها ، شدیدتر از حالت عادی خود فعالیت می کند. فشار خون همواره دارای دو مقیاس سیستولی ( انقباض...

کم کاری تیروئید
کم کاری تیروئید

کم کاری تیروئید یکی از عارضه های نه چندان خطرناک و آسیب زا است که آمار قابل توجهی از افراد در سنین مختلف به آن مبتلا می شوند. در صورتی که این عارضه زودتر تشخیص داده شود و روند درمانی این مشکل طی...

علائم تیروئید خطرناک که باید بدانید
علائم تیروئید خطرناک که باید بدانید

علائم تیروئید اشاره به هر وضعیت غیرعادی در عملکرد و سلامت بدن دارد که در اثر اختلال در غده تیروئید و فعالیت آن بروز پیدا کرده است. تیروئید در قسمت انتهایی گردن به شکل یک غده پروانه ای است که درست در...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 2 =

تماس سریع