مننژیت ویروسی
بیماری مننژیت بیمارییست که در آن غشاء پرده مغز و نخاع که مننژ نام دارد ملتهب و متورم می شود که با سردرد خود را نشان می دهد.
مننژیت علل زیادی از جمله علل ویروسی، باکتریایی و قارچی دارد. که شایع ترین نوع آن مننژیت ویروسی می باشد، بعد از آن عوامل باکتریایی و در موارد نادرعوامل قارچی در ایجاد آن نقش دارند. بیماری ممکن است بهبود یابد و یا پیشرفته باشد و زندگی فرد را به خطربیندازد. خطرناک ترین نوع منژیت، مننژیت باکتریایی می باشد. به همین دلیل تشخیص و درمان به موقع بیماری بسیار مهم است و فرد باید تحت فوریت های پزشکی درمان شود. این بیماری در همه سنین قابل مشاهده است ولی بیشتر در افراد زیر 2سال و بالای 60 سال دیده می شود.
در این مطلب قصد داریم مننژیت ویروسی را برای شما شرح دهیم و در مطالب بعدی به مننژیت باکتریایی خواهیم پرداخت.البته در برخی موارد برخی مواد شیمیایی و داروها نیز می توانند باعث بروز مننژیت باشند.
در مننژیت ویروسی ویروس در ایجاد آن نقش دارند به نام ویروس هرپس سیمپلکس که عامل ایجاد آبله مرغان و زونا می باشد و ویروس HIV که عامل ایجاد ایدز نیز می باشد.
علائم مننژیت:
علائم می تواند بین چند ساعت یا یکی دو روز ظاهر شود و بسیار ممکن است با آنفولانزا اشتباه گفته شود.علائم آن می تواند به شکل سر درد های شدید، تهوع، خشکی گردن، تب زیاد و تشنج، حساس شدن چشم به نور، احساس خواب آلوگی و گیجی، بی اشتهایی و التهابات پوستی بروز کند.
همچنین در کودکان باعث گریه دائمی آنان و بی خوابی و بی قراری و ایجاد برآمدگی در بالای قسمت نرمه سر می شود.
مننژیت اگر درمان نشود می تواند عوارض شدیدی به همراه داشته باشد از جمله تشنج و آسیب مغزی عصبی به طور دائم. ازعوارض عصبی می توان به مشکل شنوایی و مشکل حافظه وآسیب مغزی و ناتوانی در یادگیری و ناتوانی کلیه و برخی موارد، مرگ اشاره کرد.
عواملی که در به وجود آوردن مننژیت موثرند:
سن افراد: این مشکل در افراد زیر 5 سال و افراد بالای 60 سال بیشتر امکان دارد ایجاد شود.
بارداری: تحقیقات نشان داده افراد باردار بیشتر در معرض خطر ابتلا به مننژیت هستند.
زندگی در محل های پرجمعیت: افرادی که در خوابگاه زندگی می کنند یا سربازان در سربازخانه ها و کودکانی که در محل هایی مثل پرورشگاه هستند بیشتر در معرض ابتلا هستند
نزدن واکسن: کودکانی که نوبت واکسن آنها رد می شود و واکسن نمی زنند بیشتر در معرض ابتلا به مننژیت قرار دارند
سیستم ایمنی ضعیف و مختل نیز در ایجاد مننژیت نقش دارد مثل بیماری ایدز و الکلی بودن و دیابت
درمان:
مننژیت ویروسی به آنتی بیوتیک ها جوابگو نیست و معمولا بعد از چند هفته خود به خود با استراحت در منزل و مصرف مایعات و مصرف داروهای مسکن بهبود می یابند.
با تشکر، مدیریت وب سایت آزمایشگاه پزشکی آریا
0 دیدگاه