مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه
خانه » News » آزمایش ESR

آزمایش ESR

آزمایش ESR

تست سدیم انتاسیون یا به اختصار، آزمایش ESR (سرعت رسوب گلبول قرمز)، آزمایشی است که میزان فعالیت های التهابی موجود در خون را نمایان می کند. به این تست به زبان ساده تر SED RATE نیز گفته می شود، که می تواند در نظارت پزشک بر پیشرفت یک بیماری التهابی کمک کند.

آیا می دانید از طریق آزمایش ESR می توان به بیماری های التهابی در خون پی برد؟ با مطالعه ی این مقاله میتوانید اطلاعات خود را درمورد این تست و مزایای آن، بالا ببرید. در این مقاله قصد داریم تا در خصوص مطالبی نظیر ذیل بپردازیم.

  • بالا بودن esr در آزمایش خون
  • درمان esr
  • علایم افزایش esr
  • افزایش esr در کودکان
  • خطر بالا بودن esr
  • عوارض بالا بودن esr
  • درمان بالا بودن esr خون
  • بالا بودن esr 1st hr
آزمایش ESR

آزمایش ESR

نحوه ی انجام آزمایش ESR

انجام آزمایش ESR با نمونه گیری خون (بدون نیاز به ناشتا بودن قبل از خون گیری)، از بدن آغاز می شود و آن را به لوله ی بلند و نازک (لوله های نمونه گیری) منتقل می کنند. (اگر بیمار داروهایی مصرف می کند که، سبب تغییر در شرایط و ویژگی های خونی او می شود، بهتر است قبل از انجام تست، طبق نظر پزشک، مصرف این داروهارا قطع کند.)

در این عارضه، سلول های قرمز ( اریتروسیت یا گلبول های قرمز خونی )، رفته رفته در سطح زیرین لوله ته نشین می شود و رسوب می کند. در صورت وجود التهاب، سلول ها به تشکیل توده ی سلولی می پردازند و چگالی آن ها افزایش می یابد. در این حالت سرعت ته نشینی آن ها افزایش می یابد. میزان سرعت ته نشینی سلول های قرمز معیاری برای سنجیدن بیماری است.

در آزمایش ESR فاصله ی زمانی ته نشینی گلبول های قرمز خون، در مدت یک ساعت در لوله ی آزمایش، اندازه گیری می شود، در این تست هرچه سلول های قرمز خونی در فواصل دورتری ته نشین شده باشند، نشان دهنده ی این است که، پاسخ التهابی سیستم ایمنی بدن بیشتر بوده است.

دلایل انجام آزمایش ESR

به دلایل مختلفی پزشک تشخیص می دهد که با انجام این تست، راه های درمانی و یا پیشگیری از بیماری را بررسی کند. همچنین اگر پزشک مشکوک به وجود بیماری ای در بیمار بود می تواند از طریق انجام این تست بررسی های خود را تکمیل کند. از جمله:

  • آرتریت سلول ژآنت
  • پلی میالژیا روماتیکا
  • آرتریت روماتوئید

انجام آزمایش ESR، در تعیین شدت علامت های التهابی و بررسی راه های درمانی بر این علایم، کمک شایانی می کند.

با وجود اینکه با انجام آزمایش ESR می توان بصورت دقیق عواملی که سبب بروز التهاب در بدن بیمار شده است را شناسایی و تعیین کرد، اما انجام آزمایش هایی نظیر، آزمایش پروتئین واکنشی سی ، یا reactive protein C، به همراه این تست، کمک بیشتری در راستای نتیجه دهی بهتر و مؤثر در مورد بررسی های مربوطه می شود.

در آزمایش ESR، محدوده ی اندازه گیری فواصل زمانی، در رسوب گلبول های قرمز خون، به میلی متر بیان می شود. محدوده ی نرمال در این آزمایش: برای مردان  0-22 میلی متر در ساعت و برای زنان 0-29 میلی متر در ساعت می باشد .

مزایای آزمایش ESR

با بررسی نتایج حاصل از این تست اطلاعات مفیدی به پزشک داده می شود و همین امر کمک به بررسی وضعیت سلامت بیمار می کند .

این آزمایش روشی دقیق به منظور پی بردن به بیماری های التهابی در خون است که، به درمان مناسب و پیشگیری از عوارض احتمالی کمک بزرگی می کند. در بررسی های مربوط به بیماری روماتیسم ، آزمایش ESR در کنار آزمایش های مکمل دیگر نقش مفیدی را ایفا می کند.

این آزمایش معیاری تشخیصی مهم، در روماتولوژی و انكولوژی و همچنین بیماری های عفونی به شمار می آید. آزمایش ESR، در آزمایشگاه آریا ،بطور دقیق توسط پزشکان و متخصصان مجرب انجام می پذیرد.

تست سدیم انتاسیون یا به اختصار، آزمایش ESR (سرعت رسوب گلبول قرمز)، آزمایشی است که میزان فعالیت های التهابی موجود در خون را نمایان می کند. آزمایشگاه آریا با استفاده از دستگاه های مجهز به بررسی آزمایشات می پردازد. جهت تماس با آزمایشگاه تشخیص طبی آریا می توانید با شماره های 02165565770-02165555770 تماس حاصل فرمایید و یا به آدرس اینستاگرام مراجعه نمایید.

عوامل مؤثر در نتایج حاصل از آزمایش ESR

ویژگی های خونی تحت تاثیر شرایط محیطی و یا درونی بدن تغییر می کند. براساس این تغییرات، سرعت رسوب دهی و ته نشینی سلول های قرمز خونی، نیز تغییر می کند.

این تغییرات در سرعت رسوب دهی سلول های قرمز خونی، می تواند تغییراتی را در نتایج حاصل از آزمایش ایجاد کند. به طور کلی، عواملی که سبب بالا رفتن میزان فیبرینوژن خونی می شود، میزان ESR را افزایش می دهند.

برخی از این عوامل تاثیر عبارت اند از:

  • بارداری
  • بیماری دیابت
  • بیماری های قلبی و عروقی
  • آنمی (کم خونی)

توصیه می شود عواملی که ممکن است در نحوه ی نتیجه دهی آزمایش اثرگذار باشند را به پزشک مربوطه اطلاع دهید، تا پزشک با بررسی های خود میزان تاثیر این عوامل در انجام آزمایش ESR را تعیین کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر از آزمایشگاه خوب در اندیشه به ادامه مطلب مراجعه کنید.

مطالب مرتبط با این مقاله:

آزمایشگاه

نکات مهم در آزمایش گرفتن

اقدامات لازم در گرفتن آزمایش

مقالات مرتبط
دیابت چیست

دیابت چیست

دیابت یکی از بیماری‌های مزمن و شایع در سطح جهانی است؛ که اثرات و نشانه‌های آن می‌تواند بسیار متنوع باشد. در این مقاله به بررسی چیستی دیابت، نشانه‌ها، علت‌ها، موارد و مواقع تشخیص و درمان، اثرات بر...

روزه گرفتن بیماران دیابتی

روزه گرفتن بیماران دیابتی

روزه گرفتن بیماران دیابتی از مواردی است که شاید برای بسیاری از افراد مبتلا به دیابت جای سوال داشته باشد. اینکه آیا این بیماران می توانند روزه بگیرند یا نه؟ در صورت روزه گرفتن، افراد دیابتی چه مواردی...

انواع دیابت و تفاوت آنها با یکدیگر

انواع دیابت و تفاوت آنها با یکدیگر

انواع دیابت، از نظر نحوه تاثیرگذاری بر بدن و فاکتورهای دیگر با هم متفاوت هستند. دیابت به معنای افزایش قند ( گلوکز خون ) است. در بدن انسان عضوی به نام لوزالمعده (پانکراس) وجود دارد که تولید انسولین...

غده تیروئید و اختلالات رایج آن

غده تیروئید و اختلالات رایج آن

غده تیروئید یک غده اندوکرین در گردن و مسئول تولید هورمون‌های تیروئیدی مانند تیروکسین (T4) و تری‌یدوتیرونین (T3) است. این هورمون‌ها نقش بسیار مهمی در کنترل فعالیت سلول‌ها، متابولیسم بدن، سطح انرژی،...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × دو =

تماس سریع