مدت زمان مطالعه ۳ دقیقه
خانه » News » تست پروژسترون

تست پروژسترون

تست پروژسترون

تست پروژسترون بیشتر برای تشخیص و درمان اختلالات چرخه های پریود در خانم ها و یا مشکلات و ناراحتی  جنسی در خانم ها و آقایان کاربرد دارد.

هورمون پروژسترون

هورمون پروژسترون از جمله هورمون هایی است که در چرخه های پریود شدن و توانایی باروری در خانم ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. به همین دلیل کمبود این هورمون در بدن خانم ها می  تواند مشکلات بسیار زیاد و جدی ایجاد نماید. البته قابل ذکر است که این هورمون تنها در بدن خانم ها وجود نداشته و مقداری از آن در بدن آقایان نیز موجود بوده و برای سلامت جسمانی و عملکرد جنسی درست بدن آقایان ضروری می باشد.

هورمون پروژسترون از مهم ترین هورمون های تولید شده در بدن انسان ها است و به قدری حائز اهمیت است که امروزه این هورمون به عنوان اولین هورمون برای رفع و درمان ناراحتی ها و مشکلات جنسی و اختلالات هورمونی جنسی در آقایان و خانم ها  در نظر  گرفته می شود.

تست پروژسترون

کاربرد تست پروژسترون در خانم ها

انجام تست پروژسترون در خانم ها ممکن است که 2 دلیل عمده داشته باشد :

1ـ در خانم هایی که دوره پریود آن ها دچار تاخیر شده است.

2ـ در خانم هایی که اصلا پریود نمی شوند.

با انجام این تست در خانم هایی که یا با تاخیر پریود می شوند و یا اصلا پریود نمی شوند ،  مواردی ارزیابی می شود تا علت آن مشخص گردد. با اندازه گیری میزان استرادیول خون در تست پروژسترون ، علت عدم پریود شدن مشخص می شود. این تست برای تشخیص مشکل خانم هایی که چرخه های پریود را دارند ولی بعد از مدت زمانی به دلیل نا مشخصی دیگر پریود نمی شوند نیز کاربرد دارد.

اقدامات قبل از تست پروژسترون

برای انجام تست پروژسترون می توان یکی از اقدامات زیر را انجام داد:

1ـ به مدت 7 تا 10 روز برای بیمار 10 میلی گرم مدروکسی پروژسترون استات (Prover) بصورت خوراکی تجویز نماید. این روش بسیار رایج بوده و گاهی به جای تست پروژسترون ، تست پروورا نامیده می شود.

2ـ به مدت 7 تا 10 روز برای بیمار 5 میلی گرم نوراتیندرون بصورت خوراکی تجویز نماید.

3ـ یک بار برای بیمار 200 میلی گرم آمپول پروژسترون بصورت تزریق عضلانی تجویز نماید.

تفسیر تست پروژسترون

ظرف ۷ روز پس از قطع پروژسترون بعد از انجام هر یک از این 3 روش بالا انتظار می رود که بیمار پریود شود. در صورتی که پریود اتفاق بیفتد ممکن است یکی از موارد زیر مطرح باشد :

1ـ عدم تخمک گذاری

2ـ کم کاری تخمدان ها از نوع گونادوتروپینهای طبیعی (دو هورمون LH و FSH اصطلاحا گونادوتروپین نامیده می شوند)

3ـ به دلیل خنثی نشدن استروژن خطر سرطان آندومتر وجود دارد.

اگر بعد از گذشت ۷ روز پس از قطع پروژسترون پرسود اتفاق نیفتد ممکن است یکی از موارد زیر مطرح باشد :

1ـ در صورت انجام تست استروژن ـ پروژسترون اگر باز هم پریود اتفاق نیفتد در مسیر خروج خون قاعدگی انسداد وجود دارد.

2ـ میزان هورمونهای LH و FSH خون اندازه گیری می شود. اگر میزان FSH بیش از ۲۰ و میزان LH بیش از ۴۰ باشد ، کم کاری تخمدان همراه با گونادوتروپینهای افزایش یافته وجود دارد. اگر هر دو هورمون کمتر از ۵ باشند، کم کاری تخمدان همراه با گونادوتروپینهای کاهش یافته مطرح است.

با تشکر مدیریت سایت  آزمایشگاه تشخیص طبی آریا

 

مقالات مرتبط
دیابت چیست

دیابت چیست

دیابت یکی از بیماری‌های مزمن و شایع در سطح جهانی است؛ که اثرات و نشانه‌های آن می‌تواند بسیار متنوع باشد. در این مقاله به بررسی چیستی دیابت، نشانه‌ها، علت‌ها، موارد و مواقع تشخیص و درمان، اثرات بر...

غده تیروئید و اختلالات رایج آن

غده تیروئید و اختلالات رایج آن

غده تیروئید یک غده اندوکرین در گردن و مسئول تولید هورمون‌های تیروئیدی مانند تیروکسین (T4) و تری‌یدوتیرونین (T3) است. این هورمون‌ها نقش بسیار مهمی در کنترل فعالیت سلول‌ها، متابولیسم بدن، سطح انرژی،...

شرایط آزمایش تیروئید

شرایط آزمایش تیروئید

رعایت شرایط آزمایش تیروئید، مهم ترین بخش آزمایش است که باید به دقت توسط بیمار صورت بگیرد. در واقع بخش قابل توجهی از نتیجه آزمایش تیروئید، وابسته به این نکات است. نکاتی از قبیل اینکه آیا لازم است قبل...

چه فاکتورهایی در آزمایش خون بررسی می شود؟

چه فاکتورهایی در آزمایش خون بررسی می شود؟

فاکتورهای مورد بررسی در آزمایش خون سوال بسیاری از افرادیست که میخواهند آزمایش خون داده و یا آن را انجام بدهند. با بررسی فاکتورهای مختلف در خون اطلاعات زیادی درباره وضعیت بدن و سلامتی انسان به دست...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 5 =

تماس سریع