مدت زمان مطالعه ۳ دقیقه
خانه » News » دیابت چیست

دیابت چیست

دیابت یکی از بیماری‌های مزمن و شایع در سطح جهانی است؛ که اثرات و نشانه‌های آن می‌تواند بسیار متنوع باشد. در این مقاله به بررسی چیستی دیابت، نشانه‌ها، علت‌ها، موارد و مواقع تشخیص و درمان، اثرات بر سلامتی و زندگی روزمرهٔ فرد مبتلا، و راهکارهای جلوگیری و مدیریت آن پرداخته شده است.

علت و علائم دیابت

علت دیابت چیست؟

ابتلا به دیابت بر اثر چندین عامل مختلف اتفاق می‌افتد، اما عامل اصلی آن اختلال در تولید یا استفاده از انسولین است. پانکراس، از غدد درونی بدن و مسئول تولید انسولیناست. در بیماران دیابتی ممکن است دچار اختلال یا ناتوانی شده و در نتیجه به تولید ناکافی یا عدم تولید انسولین منجر شود. همچنین، در بعضی از موارد، بدن ممکن است به انسولین موجود در خون خود واکنش منفی نشان دهد، که این مسئله به نام مقاومت به انسولین معروف است. عوامل ژنتیکی، محیطی مانند چاقی، نداشتن فعالیت بدنی مناسب، و عوامل مرتبط با سبک زندگی نیز به افزایش خطر ابتلا به دیابت کمک می‌کنند.

نقش هورمون انسولین در دیابت

انسولین هورمون ترشحی از غده لوزالمعده (پانکراس) است. همواره از مصرف مواد غذایی قند گلوکز در بدن تولید می گردد که انسولین وظیفه ی رساندن این گلوکز به سلول های بدن را دارد و چنانچه انسولین یه میزان کافی ترشح نشود این گلوکز در بدن تجمع می کند. زمانی که بدن انسولین تولید نکند یا به مقدار کافی تولید نکند فرد دچار بیماری دیابت می شود. دیابت شاید هیچگاه در فرد درمان نشود اما می توان آن را کنترل نمود و با کنترل قند بدن از عوارض آن  جلوگیری کرد .

کنترل دیابت :

همواره با تغییر صحیح نحوه ی صحیح زندگی خویش می توانیم دیابت را کنترل کنیم . با داشتن رژیم غذایی مناسب ، گنجاندن ورزش در برنامه روزانه خویش و کنترل وزن می توان به حد قابل توجهی از مبتلا شدن به عوارض دیابت جلوگیری کنیم . در برخی افراد مبتلا در کنار برنامه ریزی صحیح زندگی مصرف قرص یا انسولین ضروری می باشد .

 انواع دیابت :

  • دیابت نوع اول : این نوع دیابت بیشتر در بین کودکان و نوجوانان شایع می باشد و  گاها در سنین بالا نیز دیده می شود . در دیابت نوع اول بدن فرد یا اصلا انسولین تولید نمی کند یا میزان انسولین تولیدی بسیار کم می باشد . چنین افرادی ملزم به استفاده از انسولین می باشند.
  • دیابت نوع دوم : مخاطب این نوع دیابت افراد بزرگ سال هستند . دیابت نوع دوم شایع ترین نوع دیابت می باشد که 90% کل جامعه دیابت را تشکیل می دهد . در این نوع دیابت بدن افراد دیابت به میزان کافی تولید نمی کند یا نمی تواند دیابت تولید شده را به نحو صحیح استفاده نماید. این نوع دیابت با رژیم غذایی و ورزش قابل کنترل و می باشد .

علائم دیابت :

  • میل به مصرف مایعات
  • اشتهای بالا
  • تکرر ادرار
  • تاری دید
  • احساس خستگی
  • دیر خوب شدن جای زخم ها

روش تشخیص :

یکی از اساسی ترین آزمایشات حاضر در چکاپ خون، آزمایش قند خون و کامل ادرار می باشد که هر دو در تشخیص دیابت موثر هستند . توجه داشته باشید که آزمایش قند خون از جمله آزمایشاتی می باشد که به ناشتایی نیاز دارد. 8 الی 10 ساعت ناشتایی جهت خونگیری کافی می باشد. بهتر است این آزمایش در وقت صبح انجام شود در نتیجه بعد از خوردن شام از خوردن و آشامیدن ( به غیر از آب ) بپرهیزید.

با آرزوی سلامتی شما

مدیریت سایت آزمایشگاه آریا

برچسب ها:
مقالات مرتبط
بهترین آزمایشگاه غربالگری

بهترین آزمایشگاه غربالگری

بهترین آزمایشگاه غربالگری در محدوده اندیشه و شهریار کدام آزمایشگاه است؟ انجام آزمایش های غربالگری چه ضرورتی دارد؟ در گذشته به علت نبود تکنولوژی لازم جهت آزمایشات دوران بارداری افراد نمی توانستند از...

هزینه آزمایش اسپرم

هزینه آزمایش اسپرم

هزینه آزمایش اسپرم مانند سایر خدمات آزمایشگاهی و پزشکی در شهر ها و مناطق مختلف، یکسان نیست. عوامل گوناگونی بر هزینه کلی و نهایی ازمایش اسپرم تاثیر گذاراست که در این مقاله به بررسی آنها پرداخته ایم....

آزمایش آمنیوسنتز

آزمایش آمنیوسنتز

آزمایش آمنیوسنتز برای نمونه گیری از مایع آمنیوتیک و سلول‌های رحم برای غربالگری جنین در دوران بارداری انجام میشود. مایع آمنیوتیک کودک را در دوران بارداری احاطه کرده و از آن محافظت می کند. آزمایش های...

روزه گرفتن بیماران دیابتی

روزه گرفتن بیماران دیابتی

روزه گرفتن بیماران دیابتی از مواردی است که شاید برای بسیاری از افراد مبتلا به دیابت جای سوال داشته باشد. اینکه آیا این بیماران می توانند روزه بگیرند یا نه؟ در صورت روزه گرفتن، افراد دیابتی چه مواردی...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × چهار =

تماس سریع