مدت زمان مطالعه ۲ دقیقه
خانه » News » هورمون پروژسترون

هورمون پروژسترون

هورمون پروژسترون :

پروژسترون هورمونی مشترک با میزان متفاوت در بین زنان و مردان می باشد . هورمون پروژسترون در قاعدگی و بارداری زنان نقش بسزائی دارد . زنان در سنین بارداری بیشترین مقدار هورمون پروژسترون را ترشح می کنند. هورمون پروژسترون در عملکرد جنسی مردان نقش مهمی دارد.

زنان در فاز فولیکولار چرخه قاعدگی خود سطح هورمونی به میزان یک مرد بالغ دارند اما در فاز لوتئال چرخه قاعدگی سطح هورمون پروژسترون به بیش از دو برابر افزایش می یابد. میزان سطح این هورمون در دوران بارداری زنان به میزان 200 برابر افزایش می یابد. هورمون پروژسترون در حقیقت یک هورمون تنظیم کننده استروژن می باشد .

از مشخص ترین علائم کمبود این هورمون می توان به احساس خستگی ، نامنظمی قاعدگی ، اختلالات پوستی ، اضافه شدن وزن اشاره کرد  .

 

شایع ترین دلایل کمبود هورمون پروژسترون :

  • استروژن های محیطی : ما در دنیای اطرافمان و بین مواد غذای مصرفیمان ترکیبات شیمیایی حاوی استروژن داریم که این ترکیبات به زاینواستروژن ها معروفند . این مواد سبب می شوند بدن استروژن را بیش از حد واقعی تصور کرده و پروژسترون کمتری تولید کند .
  • استرس : از موثرترین عوامل کاهش هورمون پروژسترون در بدن استرس می باشد . هورمون عامل استرس هورمون کورتیزل می باشد .افزایش استرس سبب بالا رفتن میزان کورتیزول و به دنبال آن عامل مسدود شدن گیرنده های پروژسترونی می باشد . در نتیجه خانم های که قصد بارداری دارند باید از استرس دوری کنند .
  • ورزش افراطی : ضمن اینکه ورزش کردن برای حفظ تعادل هورمونی ضروری می باشد اما افراط آن سبب کاهش سطح این هورمون  می شود .

هورمون پروژسترون

علائم کمبود پروژسترون :

  • اختلال در قاعدگی
  • ناباروری
  • خشکی پوست ، شکنندگی ناخن ها و خشکی پوست
  • تغییرات خلق و خو
  • چاقی ( بخصوص در ناحیه شکم )
  • علائم آلرژی
  • میگرن ، درد مفصلی ، سر درد

اندازه گیری هورمون پروژسترون :

تشخیص میزان این هورمون در خون به وسیله نمونه گیری وریدی از دست می باشد . انجام این آزمایش احتیاج به شرایط خاص و ناشتایی ندارد . در برخی مواقع پزشک برای نمونه گیری خانم ها زمان خاصی از قاعدگی را مشخص می نماید .

با آرزوی سلامتی برای شما ، در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر آزمایشگاهی می توانید کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید .

با تشکر

مدیریت سایت آزمایشگاه آریا .

برچسب ها:
مقالات مرتبط
دیابت چیست

دیابت چیست

دیابت یکی از بیماری‌های مزمن و شایع در سطح جهانی است؛ که اثرات و نشانه‌های آن می‌تواند بسیار متنوع باشد. در این مقاله به بررسی چیستی دیابت، نشانه‌ها، علت‌ها، موارد و مواقع تشخیص و درمان، اثرات بر...

غده تیروئید و اختلالات رایج آن

غده تیروئید و اختلالات رایج آن

غده تیروئید یک غده اندوکرین در گردن و مسئول تولید هورمون‌های تیروئیدی مانند تیروکسین (T4) و تری‌یدوتیرونین (T3) است. این هورمون‌ها نقش بسیار مهمی در کنترل فعالیت سلول‌ها، متابولیسم بدن، سطح انرژی،...

شرایط آزمایش تیروئید

شرایط آزمایش تیروئید

رعایت شرایط آزمایش تیروئید، مهم ترین بخش آزمایش است که باید به دقت توسط بیمار صورت بگیرد. در واقع بخش قابل توجهی از نتیجه آزمایش تیروئید، وابسته به این نکات است. نکاتی از قبیل اینکه آیا لازم است قبل...

چه فاکتورهایی در آزمایش خون بررسی می شود؟

چه فاکتورهایی در آزمایش خون بررسی می شود؟

فاکتورهای مورد بررسی در آزمایش خون سوال بسیاری از افرادیست که میخواهند آزمایش خون داده و یا آن را انجام بدهند. با بررسی فاکتورهای مختلف در خون اطلاعات زیادی درباره وضعیت بدن و سلامتی انسان به دست...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو + نه =

تماس سریع