مدت زمان مطالعه ۲ دقیقه
خانه » News » هپاتیت B

هپاتیت B

هپاتیت B

بیماری هپاتیت  یک بیماری جدی و حاد و آسیب رسان به کبد است که نوعی ویروس عامل ایجاد آن است. کبد عضوی مهم در بدن می باشد که در ناحیه شکمی و در سمت راست قرار گرفته و وظیفه سم زدایی بدن را برعهده دارد.

هپاتیت به دسته بندی های گوناگونی تقسیم می شود که آنها را با حروف انگلیسی A,B,C,D,E نامگذاری می کنند.

علائم بیماری هپاتیت B:

علائم بیماری در اوایل به حالت سرماخورگی و آنفولانزا بروز می کند. و کم کم باعث بروز زردی می شود.که ممکن است بعد از چند هفته فرد بهبود یابد ولی اگر بهبود نیابد و مزمن شود مشکل زاست. البته اکثر افراد تا سالها احتمالا علائم خاصی ندارند ولی به مرور علائمی چون تورم در ناحیه دست و پا ایجاد می شود. همچنین این افراد دچار تجمع مایع درناحیه ریه و اشکال در تنفس و در نهایت اغما و سرطان کبد می شوند. به همین دلیل برای پیشگیری از این بیماری واکسن وجود دارد که به سادگی می توان از ابتلا به آن پیشگیری کرد و مانع ایجاد مشکلات بعدی شد.

هپاتیت B

راه انتقال بیماری:

بیماری می تواند از طریق انتقال خون آلوده به ویروس و تماس باترشحات فرد آلوده منتقل شود. یکی دیگر از راههای انتقال بیماری رابطه جنسی بدون موارد حفاظتی است. از راههای دیگر که به راحتی بیماری منتقل می شود از طریق استفاده سرنگ آلوده و مشترک بین معتادین است. همچنین از تیغ و سوزن آلوده مورد استفاده در آرایشگاهها و حجامت و خالکوبی ویروس می تواند منتقل شود.

انتقال از طریق جفت و از مادر به جنین نیز صورت می گیرد.

تشخیص بیماری:

تشخیص با آزمایش خون امکان پذیر است که درآن آنتی ژنهای ضد ویروس در فرد بالا می رود و در برخی موارد پزشک از کبد نمونه برداری می کند.

درمان بیماری:

درمان قطعی برای درمان وجود ندارد ولی پزشک داروهایی تجویز می کند برای پیشگیری از پیشرفت سریع بیماری  و کاهش علائم. از جمله این داروها می توان به لامي وودين ،آدفووير ،تنوفوير، انتكاوير و اينترفرون اشاره کرد.

در موارد پیشرفته بیماری، فرد باید نیز سونوگرافی انجام دهد تا هرگونه تغییرات احتمالی در سلولها  و ایجاد سرطان به موقع تشخیص داده شود.

منتظر نظرات وپیشنهادات شما هستیم

با تشکر، مدیریت وب سایت آزمایشگاه پزشکی آریا

برچسب ها:
مقالات مرتبط
دیابت چیست

دیابت چیست

دیابت یکی از بیماری‌های مزمن و شایع در سطح جهانی است؛ که اثرات و نشانه‌های آن می‌تواند بسیار متنوع باشد. در این مقاله به بررسی چیستی دیابت، نشانه‌ها، علت‌ها، موارد و مواقع تشخیص و درمان، اثرات بر...

روزه گرفتن بیماران دیابتی

روزه گرفتن بیماران دیابتی

روزه گرفتن بیماران دیابتی از مواردی است که شاید برای بسیاری از افراد مبتلا به دیابت جای سوال داشته باشد. اینکه آیا این بیماران می توانند روزه بگیرند یا نه؟ در صورت روزه گرفتن، افراد دیابتی چه مواردی...

انواع دیابت و تفاوت آنها با یکدیگر

انواع دیابت و تفاوت آنها با یکدیگر

انواع دیابت، از نظر نحوه تاثیرگذاری بر بدن و فاکتورهای دیگر با هم متفاوت هستند. دیابت به معنای افزایش قند ( گلوکز خون ) است. در بدن انسان عضوی به نام لوزالمعده (پانکراس) وجود دارد که تولید انسولین...

غده تیروئید و اختلالات رایج آن

غده تیروئید و اختلالات رایج آن

غده تیروئید یک غده اندوکرین در گردن و مسئول تولید هورمون‌های تیروئیدی مانند تیروکسین (T4) و تری‌یدوتیرونین (T3) است. این هورمون‌ها نقش بسیار مهمی در کنترل فعالیت سلول‌ها، متابولیسم بدن، سطح انرژی،...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده − 11 =

تماس سریع