مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه
خانه » News » هپاتیت A

هپاتیت A

هپاتیت A

هپاتیت آ  (Hepatitis A) توسط ویروس هپاتیت  A ایجاد شده که منجر به التهاب کبد شده و درد و تورم کبد را به دنبال دارد. کبد با عفونت مبارزه می کند دارو و سموم را از خون پاک می کند و برای شما انرژی ذخیره می کند. هپاتیت A با بقیه انواع هپاتیت ها متفاوت بوده و معمولا خطرناک نیست و به هپاتیت مزمن تبدیل نمی گردد. هپاتیت A در اثر عوامل متعددی مثل داروها و ویروس ها  ایجاد می شود. هپاتیت ویروسی توسط ویروس های مختلفی ایجاد می شود و به انواع مختلفی همچون A,B,C,D,E,G تقسیم می شوند. هپاتیت A یک بیماری خوش خیم است که معمولا خود به خود بهبود پیدا می کند و این نوع هپاتیت بیشتر در اطفال دیده می شود. هپاتیت A از طریق آب و غذا منتقل می شود و در کشورهای فقیر و پرجمعیت که مسائل بهداشتی به خوبی رعایت نمی شود شیوع بیشتری دارد. در این مقاله قصد داریم تا در خصوص مطالبی نظیر ذیل بپردازیم.

  • راه های انتقال هپاتیت a
  • آیا هپاتیت a خطرناک است
  • درمان هپاتیت a در کودکان
  • آیا درمان گیاهی هپاتیت aامکان پذیر است
  • آزمایش هپاتیت a
  • هپاتيت b
  • هپاتيت c
  • علایم هپاتیت a در کودکان
هپاتیت A

هپاتیت A

علائم هپاتیت A

ویروس هپاتیت  A یک ماه قبل از ظهور علائم در بدن شما وجود دارد. علائم می توانند یکباره ظهور پیدا کننده مانند: احساس سرماخوردگی، داشتن حس ناخوشایند در معده، تهوع، استفراغ، یرقان یا همان زرد شدن پوست، خستگی، تب پایین، درد شکم بویژه در سمت راست ادرار تیره رنگ، از دست دادن اشتها و یا درد عضلانی می باشد.

در صورتی که احساس کردید دچار بیماری از نوع هپاتیت A شده اید می توانید آزمایش خون انجام دهید .

علل ایجاد هپاتیپ A

عوامل ایجاد کننده هپاتیت متعدد است ولی عمدتا توسط یکی از ویروس های A  و  B و همچنین توسط ویروس های A,B,C,D,E,G  ایجاد می شوند. عامل ایجاد کننده هپاتیت هر چیزی که باشد باعث التهاب کبد خواهد شد و کارکرد آن را مختل خواهد کرد.

  • فقدان خون رسانی به کبد
  • سموم
  • اختلالات خود ایمنی
  • مصرف الکل
  • مصرف برخ داروهای خاص
  • برخی عفونت های ویروس

روش های پیشگیری از هپاتیت A

ویروس یکی از عوامل بسیار مهم در انتقال این نوع بیماری است. از دیگر عوامل که باعث ایجاد عفونت می شود تماس یک بیمار با اشخاص دیگر است، قبل از خوردن غذا دست های خود را به خوبی بشویید و تا حد امکان سعی کنید بهداشت را رعایت کنید تا از بروز این بیماری پیشگیری شود.

  • تزریق واکسن به افراد بیش از دو سال تا بیست سال ایجاد معصونیت می کند. استفاده از واکسن یکی از روش های موثر برای جلوگیری از این نوع بیماری است با تزریق واکسن هپاتیت A می توانید پیشگیری کنید کودکان بین سنین 2 تا 18 سال به 3 نوبت به تزریق آن نیاز دارند.
  • شستشوی دست ها با صابون و آب گرم قبل و بعد از آشپزی و بعد از توالت و بعد از تعویض کهنه ی کودک.
  • شستشو و ضد عفونی صحیح میوه ها و سبزیجات قبل از مصرف و نیز پختن کامل گوشت و ماهی
  • در مناطقی که از آب آلوده استفاده می شود بهتر است از آب تصویه شده استفاده کنید.

راه های انتقال هپاتیت A

هپاتیت A معمولاٌ از طریق تماس با مدفوع آلوده گسترش می یابد. تماس نزدیک با فرد آلوده باعث ابتلا به عفونت می شود. حتی اگر فرد آلوده هیچ علائمی نداشته باشد. در واقع هپاتیت A قبل از ظهور علائم بسیار مسری است. خوردن غذایی آلوده و یا نوشیدن آب آلوده باعث ابتلا خواهد شد. ویروس روی دست ها و در خاک می تواند زنده بماند.

هپاتیت آ  (Hepatitis A) توسط ویروس هپاتیت  A ایجاد شده که منجر به التهاب کبد شده و درد و تورم کبد را به دنبال دارد. آزمایشگاه آریا با استفاده از دستگاه های مجهز به بررسی آزمایشات می پردازد. جهت تماس با آزمایشگاه تشخیص طبی آریا می توانید با شماره های 02165565770-02165555770 تماس حاصل فرمایید و یا به آدرس اینستاگرام مراجعه نمایید.

درمان هپاتیت A

داروی مشخصی برای درمان هپاتیت A وجود ندارد. استراحت کافی، رژیم غذایی متعادل می باشد و چنان چه آب بدن بیمار از دست رفته است، درد شدید دارد و یا مشکلات خونی پیدا کرده است و شاید بستری کوتاه مدت در بیمارستان لازم باشد. در هپاتیت A بلافاصله بعد از آلوده شدن به ویروس و قبل از ظهور علائم بیماری قابل سرایت است.

• مصرف الکل ممنوع است
• اکثر افراد بعد از این بیماری طی مدت زمان کوتاهی خوب می شوند
• بهتر است طی چند روز در بستر استراحت کنید و از داروهای تجویز شده پزشک استفاده کنید.

چه افرادی بیشتر در معرض هپاتیت A قرار خواهد گرفت ؟

افرادی که به این بیماری مبتلا می شوند معمولاً از تماس یک فرد مبتلا شده با دیگر اشخاص انتقال می یابد بنابراین احتمال این که هر فرد دچار این نوع از بیماری باشد وجود دارد برای مثال افرادی که با مبتلایان هپاتیت زندگی می کنند یا کودکانی که در مهد کودک هستند و یا از رابطه جنسی یک مرد با مرد دیگر و … می باشد.

در صورت تماس با افراد ابتلا به هپاتیت A چناچه قبلا واکسن دریافت ننموده اید یا قبلا نشده اید بی درنگ به پزشک مراجعه کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر از آزمایشگاه خوب در اندیشه به ادامه مطلب مراجعه کنید.

مطالب مرتبط با این مقاله:

هپاتیت D

هپاتیت C

هپاتیت B

مقالات مرتبط
دیابت چیست

دیابت چیست

دیابت یکی از بیماری‌های مزمن و شایع در سطح جهانی است؛ که اثرات و نشانه‌های آن می‌تواند بسیار متنوع باشد. در این مقاله به بررسی چیستی دیابت، نشانه‌ها، علت‌ها، موارد و مواقع تشخیص و درمان، اثرات بر...

غده تیروئید و اختلالات رایج آن

غده تیروئید و اختلالات رایج آن

غده تیروئید یک غده اندوکرین در گردن و مسئول تولید هورمون‌های تیروئیدی مانند تیروکسین (T4) و تری‌یدوتیرونین (T3) است. این هورمون‌ها نقش بسیار مهمی در کنترل فعالیت سلول‌ها، متابولیسم بدن، سطح انرژی،...

شرایط آزمایش تیروئید

شرایط آزمایش تیروئید

رعایت شرایط آزمایش تیروئید، مهم ترین بخش آزمایش است که باید به دقت توسط بیمار صورت بگیرد. در واقع بخش قابل توجهی از نتیجه آزمایش تیروئید، وابسته به این نکات است. نکاتی از قبیل اینکه آیا لازم است قبل...

چه فاکتورهایی در آزمایش خون بررسی می شود؟

چه فاکتورهایی در آزمایش خون بررسی می شود؟

فاکتورهای مورد بررسی در آزمایش خون سوال بسیاری از افرادیست که میخواهند آزمایش خون داده و یا آن را انجام بدهند. با بررسی فاکتورهای مختلف در خون اطلاعات زیادی درباره وضعیت بدن و سلامتی انسان به دست...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − شانزده =

تماس سریع