آزمایشات فشار خون شامل تمام آزمایش ها و تست هایی است که برای سنجش و اندازه گیری فشار خون انجام میشوند. بالا بودن فشار خون از مسائلی است که ممکن است برای همه افراد و در همه رده های سنی اتفاق افتد. بالا یا پایین بودن غیر طبیعی فشار خون می تواند برای فعالیت اعضای بدن بویژه قلب، مشکلاتی را به وجود آورد. این مسئله بخصوص با بالا رفتن سن اهمیت چند برابر پیدا میکند. با روشهای گوناگونی می توان پی به فشار خون بالا برد.
- آزمایش خون
- آزمایش ادرار
- گرفتن نوار قلبی
دلایل انجام آزمایش فشار خون
- کنترل میزان کلسترول خون
بالابودن میزان کلسترول ارتباط مستقیمی با فشار بالای خون دارد . در این زمان باید برای کنترل فشار خون اقداماتی انجام داد تا کلسترول خون پایین بیاید.انجام آزمایشاتی برای ارزیابی میزان کلسترول خون به این امر کمک می کند . سنجیدن کلسترول برای بررسی امکان احتمال بروز بیماری هایی نظیر سکته مغزی و قلبی می باشد. برای درمان این عارضه پزشک داروهایی برای کنترل فشار خون و کاهش کلسترول خون تجویز می کند.
- ارزیابی امکان ابتلا به بیماری های خطرناک: یکی از مواردی که باعث فشار خون بالا می شود، بیماری کلیوی و فوق کلیوی از نوع کمیاب آن می باشد. با انجام آزمایش فشار خون می توان این بیماری ها را تشخیص داد.
- ارزیابی امکان صدمات وارده به قلب و کلیه : یکی از عوامل ابتلا به بیماری های قلبی و کلیوی فشار خون بالا است با انجام آزمایش خون می توان به وضعیت کلیه پی برد . برای ارزیابی فعالیت قلب نیز نیاز به نوار قلب می باشد.
انواع آزمایش های فشار خون
آزمایش های تشخیص فشار خون در آزمایشگاه پزشکی انجام می شود.در صورتی که احتمال عدم تعادل در فشار خون برای فرد وجود داشته باشد، آزمایش های زیر ممکن است توسط پزشک برای بیمار تجویز شود:
- آزمایش خون
- آزمایش ادرار
- گرفتن نوار قلبی
آزمایشاتی به طور عمومی وجود دارد که باید همه افراد به طور مرتب آن را انجام دهند. برخی از این آزمایشات برای بررسی فشار خون می باشد از جمله آزمایش ادرار، آزمایش خون ساده و گرفتن نوار قلب می باشد و در صورتی که نیاز به کاهش وزن باشد پزشک توصیه های لازم را می دهد. همچنین با معاینه قلب و ریه می تواند پی به عارضه های قلبی از طریق بزرگ شدن اندازه قلب در سمت چپ ببرد و در صورتی که ریه پر از مایع باشد تشخیص به امکان آب آوردن ریه بدهد. برای بررسی وضعیت کلیه آزمایش خون و ادرار از فرد گرفته می شود. در صورت مشاهده پروتئین در ادرار امکان ابتلا به بیماری کلیوی وجود دارد و در صورتی که قند دیده شود می توان تشخیص به دیابت داد.
فشار خون بالا تاثیراتی در شبکیه چشم می گذارد. این تغییرات با وسیله مخصوص به نام اوفتالموسکوپ قسمت انتهای چشم دیده می شود. خونریزی در شبکیه در فشار خون بالا دیده می شود.
برای سنجش و اندازه گیری فشار خون، میزان کلسترول، سدیم و پتاسیم بررسی میشود.
0 دیدگاه