مدت زمان مطالعه ۳ دقیقه
خانه » News » آلزایمر چیست؟

آلزایمر چیست؟

آلزایمر چیست؟

آلزایمر نوعی بیماری مزمن و پیشرونده است که دارای برخی علائم اولیه است. این علائم به چند گروه تقسیم می شوند:

– گروهی با اختلالات کارکرد شناختی مانند از دست رفتن حافظه و دشواری در تکلم و اختلالات کارکردی و از دست رفتن هماهنگی فکری

– گروهی با علائم اولیه روانی و اختلالات رفتاری مثل افسردگی و توهم و…

– گروهی با اختلال در انجام فعالیت های روزانه مانند اختلال در رانندگی  و لباس پوشیدن و غذا خوردن

این علائم که گفته شد همگی جز علائم اولیه هستند و به مرور افزایش می یابند.

اما چرا با افزایش سن بیماری تشدید می شود؟

مطالعاتی که روی  جمعیت افراد پیر انجام شد نشان داد با افزایش پیری و زوال مغز بیماری افزایش یافته است.و به مرور همراه با اختلالات بینایی و شنوایی این مشکلات بیشتر خود را نشان می دهد.

علائم بیماری آلزایمر :

– از دست رفتن حافظه و در اکثریت قاطع موارد، اولین علامت در فرد است.

با شروع تدریجی از دست رفتن حافظه به طوراشتباه علائم به پیری طبیعی ربط داده شده وغالب اوقات در زمان شروع بیماری، آلزایمر قابل شناسایی است.

آلزایمر چیست؟

شروع بیماری تدریجی است، و با از دست رفتن خفیف حافظه و دشواری در یافتن لغات تظاهر می یابد که این علایم در زندگی روزمره به درجاتی شایع است و تنها زمانی شک به دمانس (دمانس یک نشانگان بالینی است که با یک سلسله نشانه ها شامل اختلال حافظه، اختلال تکلم، تغییرات روانشناختي و روانپزشكی واختلال در فعالیتهای روزمره زندگی تظاهرمی کند) مطرح می شود که این علائم به طور چشمگیر با فعالیتهای اجتماعی و کاری تداخل می کند، و یا در برخی موارد توسط سایرین شناسایی می شود.

تشخیص بیماری:

تشخیص بیماری باید در مرحله اول طی شرح  حال توسط فرد صورت گیرد. سپس باید وضعیت ذهنی فرد مورد بررسی قرار گیرد که طی یک آزمون معتبر و معاینه فیزیکی و نشانه های فرد صورت می گیرد.

ارزیابی دمانس طی دو مرحلها انجام می شود. ابتدا افتراق نشانگان دمانس از سایر اختلالاتی که ممکن است از آن تقلید کند مثل افسردگی و اختلال شناختی خفیف. دوم، زمانی که نشانگان دمانس شناسایی شد.

علت ایجاد بیماری آلزایمر:

با اینکه مطالعات زیادی روی این بیماری صورت گرفته است ولی علت دقیق بیماری مشخص نشده و تنها مواردی شناسایی شده که با ایجاد بیماری در ارتباط است که از جمله این موارد می توان به سن، سابقه فامیلی و فشار بالا و دیابت، کلسترول بالا و آمبولی مغز و … اشاره کرد.

اولین یافته ها در تشخیص آلزایمر مشاهده کلاف ها و پلاکها در نورون های عصبی است.

همچنین تحقیقات نشان داده موارد ژنتیکی می تواند در ایجاد بیماری نقش داشته باشد و دیده شده در کسانی که افراد درجه یک خانواده آنها به این بیماری مبتلا هستند، بیشتر احتمال دارد که آنها نیز مبتلا شود.

در برخی موارد جهش های ژنتیکی نیز می تواند کمک کننده بیماری باشد. این جهش ها روی کروموزومهای 1، 14 و 21 می توانند ایجاد شوند.

درمان آلزایمر:

برای درمان ابتدا باید موارد غیر دارویی انجام شود، به خصوص درمواردی که خطر جدی فرد را تهدید نکند. ولی در مواردی که بیماری تهدید کننده است حتما باید در کنار مراقبت ها، درمان های دارویی نیز انجام شود.

درمان دارویی معمولا به وسیله داروهای مهار کننده کولین استراز صورت می گیرد که گیرنده های عصبی و انتقال پیام هستند صورت می گیرد که به خوبی به درماننیز پاسخ می هد.

 

با تشکر، مدیریت وب سایت آزمایشگاه پزشکی آریا

برچسب ها:
مقالات مرتبط
آزمایش مایع مغزی و نخاعی
آزمایش مایع مغزی و نخاعی

آزمایش مایع مغزی و نخاعی یا Lumbar Puncture (LP) نوعی از آزمایشات نمونه برداری است که پزشکان برای تشخیص بیماری های عفونی، خصوصا عفونت هایی که دستگاه اعصاب مرکزی یعنی مغز و نخاع را آلوده می کند،...

راه های کنترل فشار خون بالا
راه های کنترل فشار خون بالا

پرفشاری شریانی یک بیماری مزمن است که در آن فشار خون بالا می رود و به دنبال آن قلب برای حفظ گردش خون در رگ ها ، شدیدتر از حالت عادی خود فعالیت می کند. فشار خون همواره دارای دو مقیاس سیستولی ( انقباض...

کم کاری تیروئید
کم کاری تیروئید

کم کاری تیروئید یکی از عارضه های نه چندان خطرناک و آسیب زا است که آمار قابل توجهی از افراد در سنین مختلف به آن مبتلا می شوند. در صورتی که این عارضه زودتر تشخیص داده شود و روند درمانی این مشکل طی...

علائم تیروئید خطرناک که باید بدانید
علائم تیروئید خطرناک که باید بدانید

علائم تیروئید اشاره به هر وضعیت غیرعادی در عملکرد و سلامت بدن دارد که در اثر اختلال در غده تیروئید و فعالیت آن بروز پیدا کرده است. تیروئید در قسمت انتهایی گردن به شکل یک غده پروانه ای است که درست در...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 1 =

تماس سریع