علائم کبد چرب موراد متعددی را شامل میشود؛ اما نکته مهم در خصوص این بیماری این است که در بیشتر اوقات هیچ علامت قابل توجهی ندارد. کبد چرب معمولا در اثر تغذیه ناسالم، مصرف برخی داروها و … ایجاد میشود که در اثر آن، سلولهای کبد تحت حمله قرار میگیرد. این بیماری رایجترین اختلالی است که برای کبد اتفاق میفتد و همچنین علائم بسیاری دارد که گاهی فرد را به مدت طولانی درگیر خود کرده و بسیار آزار دهنده است. شناخت و توجه به علائم کبد چرب برای انجام به موقع اقدامات تشخیصی بسیار حایز اهمیت بوده و این امکان را فراهم میکند تا در صورت لزوم، هرچه زودتر فرآیند درمان آغاز شود.
کبد چرب چیست؟
در حقیقت کبد چرب از نشت و رسوب چربی به کبد ایجاد میشود که اگر پیشگیری و یا درمان آن به موقع آغاز نشود، میتواند آسیبهای بسیار جدی مانند زخم، نارسایی و سرطان کبد ایجاد کند. کبد چرب معمولا به دو نوع کبد چرب الکلی و کبد چرب غیرالکلی تقسیم میشود. افرادی به کبد چرب الکلی دچار شده که مصرف الکل بالایی داشته و به دنبال آن از رژیم غذایی نادرستی پیروی میکنند،.همچنین جالب است که بدانید که مازاد آهن در بدن افراد، اضافه وزن زیاد و بیماری هپاتیت C نیز در به وجود آمدن این بیماری موثر است. کبد چرب غیر الکلی نیز گریبانگر افرادی میشود که از یکسری داروی خاص استفاده کرده یا کاهش وزن سریع داشتهاند. همچنین این بیماری در اثر بیماریهای خود ایمنی و یا بیماریهای ارثی کبدی نیز رخ میدهد.
علائم کبد چرب چیست؟
طبق آمار معمولا کبد چرب علائم زیادی از خود نشان نمیدهد و بیماران برای بیماریهای دیگری که سراغشان میآیند به پزشک مراجعه کرده و بعد از آزمایش متوجه شده که کبدشان چرب است. با داشتن علائم زیر میتوانید بفهمید که آیا به این بیماری دچار هستید یا خیر؟!
- کاهش وزن
- ضعف و خستگی
- حالت تهوع
- دردهای شکمی(مخصوصا در بالای شکم)
- بزرگ شدن کبد
- تیره شدن پوست بدن به خصوص در گردن و یا زیر بغل
- یرقان
- تحلیل رفتن عضلات
- خونریزیهای داخلی
چه افرادی به چربی کبد مبتلا میشوند؟
- افرادی که اضافه وزن زیاد دارند
- افرادی که وزن زیادی از دست میدهند
- افرادی که عادات غذایی بسیار بد از قبیل مصرف الکل دارند
- افرادی که از داروهای خاصی استفاده میکنند که میتوانند رسوب چربی در کبد را منجر شوند
- افرادی که مجبور به تغذیه وریدی به مدت طولانی بودهاند
- افرادی که عملهای جراحی معدهای و رودهای مانند بای پس معده را انجام دادهاند
- افرادی که دارای قند خون بالا هستند
- افرادی که به سندروم تخمدان پلی کیستیک مبتلا هستند
- داشتن چربی خون یا تریگلیسیرید
عوارض کبد چرب
کبد چرب غیرالکلی در مراحل اولیه معمولاً آسیب خاصی ایجاد نمی کند؛ اما در صورت پیشرفته شدن می تواند منجر به آسیب جدی کبد از جمله سیروز کبدی شود. داشتن سطوح بالای چربی در کبد میتواند خطر مشکلاتی از جمله:دیابت، حملات قلبی و سکته مغزی را افزایش دهد.
چگونه از چرب شدن کبد جلوگیری کنیم؟
برای اجتناب از چرب شدن کبد راهکارهایی وجود دارد که با رعایت کردن آن میتوان سلامت کبد را تضمین کرد از جمله این راهکارها میتوان به راهکارهای زیر اشاره کرد:
- عدم مصرف الکل
- داشتن وزن مناسب
- پرهیز از روغنهای مانده و مواد قندی
- پرهیز از مصرف زیاد گوشت قرمز
- استفاده از مکملهای غذایی مانند امگا 3
اگر نگران ابتلا به کبد چرب هستید می توانید با مراجعه به پزشک و انجام آزمایش های کبد، از وضعیت خود آگاهی پیدا کرده و در صورت وجود آن برای درمان اقدام نمایید.
0 دیدگاه